Jason Neu (KM Torhout): “Punten pakken tegen KVK Westhoek”

Jason Neu
Redactie KW

KM Torhout maakt zich op voor de verplaatsing naar KVK Westhoek. De fusieploeg acteert de afgelopen weken wisselvallig tegen de staartploegen en daar wil KM Torhout optimaal van profiteren.

Jason Neu hoopt er dan opnieuw bij te zijn. Voor de middenvelder is het seizoen nog niet bepaald een meevaller geweest. “Ik begon echter goed, speelde alles en voelde me goed in mijn vel. Vervolgens was ik een drietal maanden op de sukkel met pubalgie. Dan kwam er nog eens klierkoorts bij waardoor het een pechseizoen werd. Rond de kerstperiode was het even moeilijk. Tegen Mandel United was ik er dan bij en begon ik opnieuw te sukkelen. Ik bleef werken en naar de fitness gaan, want als je niets doet of niet naar een oplossing zoekt, blijf je sukkelen met pubalgie. En mijn klierkoorts is nu ook genezen.”

“Ik wil mijn steentje bijdragen om dit team in de reeks te houden”

De voorbije twee wedstrijden was de Zedelgemnaar telkens van de partij. “Ik wil mijn steentje bijdragen om de ploeg in de tweede amateurklasse te houden. Mijn fysiek begint te komen, al voelde ik tijdens de eerste trainingsweken dat ik toch een serieuze achterstand had.”

Bij KVK Westhoek, de vierde in de stand, hoopt KM opnieuw punten te pakken. “We hebben er nog iets recht te zetten na de 0-4-thuisnederlaag tegen hen. Vorig jaar wonnen we ginder met mooie cijfers. Voor ons is het ook een derby.”

“Ik heb me getoond en sta open voor een verlengd verblijf bij KM Torhout”

Rechtstreekse redding wordt week na week moeilijker en dus lijken de barrages nog het hoogst haalbare, al weigert Jason de handdoek te gooien. “Je moet er altijd in blijven geloven en als onder meer Londerzeel nog steken laat vallen, weet je nooit. En we moeten het ook nog tegen hen opnemen.”

De afgelopen week werden nog drie versterkingen aangetrokken met het oog op volgend seizoen. Ook de middenvelder zinspeelt op een verlengd verblijf. “De trainer polste al of ik wil blijven, maar concreet is het nog niet. Ze weten ook wat ik kan. Dat heb ik in de voorbereiding en eerste wedstrijden getoond. Ik sta dan ook open voor een verlengd verblijf.”

“De vertrekkers willen afscheid nemen door de grote poort”

“In de spelersgroep wordt niet echt over de versterkingen gesproken, mede omdat er heel wat zijn die vertrekken. We concentreren ons vooral op het behoud. De vertrekkers willen ook graag via de grote poort vertrekken door KM mee in tweede amateurklasse te houden. Voor hen is dat ook financieel interessant. Want dit seizoen is het op dat vlak nog niet denderend geweest.” (BV)