Jannes Vansteenkiste ruilt Antwerp FC voor Nederlandse eersteklasser

Jannes Vansteenkiste verlaat Antwerp en gaat bij het Nederlandse Roda JC aan de slag. © BELGA
Wouter Vander Stricht

Roda JC, de club uit Kerkrade in Nederlands Limburg, is de nieuwe thuishaven van voetballer Jannes Vansteenkiste. De 24-jarige linksachter vertrekt dus na vier seizoenen bij Antwerp FC. Daarvoor speelde hij bij Club Brugge, KSV Roeselare en moederclub KFC Lendelede.

Jannes Vansteenkiste was vier jaar actief bij Antwerp FC. Hij had daar ook af te rekenen met blessureleed, maar dwong met de Great Old vorig jaar de lang verhoopte promotie af. De club had eerder al te kennen gegeven een vertrek van de linksachter niet in de weg te staan, maar in de openingswedstrijd tegen Anderlecht stond hij plots aan de aftrap. Dat zou de week nadien tegen AA Gent ook het geval geweest zijn, maar een kleine blessure gooide roet in het eten.

Ondertussen is ook ene Jelle Van Damme neergestreken op de Bosuil. Jannes Vansteenkiste ging dan ook gretig in op de interesse van Roda JC. De club heeft na twee speeldagen in de Nederlandse competitie nog geen punten en zocht nog versterking. Bij Roda JC tekende Jannes Vansteenkiste een contract voor één seizoen met een optie voor een extra seizoen.

De vriendin van Jannes moet eerstdaags ook bevallen, zodat er ook extra-sportief nog wat nieuws te verwachten valt.

(WVS)