James Troisi (Zulte Waregem) schenkt Australië winst in de Asian Cup

© BELGAIMAGE

De Australiërs wonnen in de finale van de Asian Cup na verlengingen met 2-1 van Zuid-Korea.

Club Brugge en Zulte Waregem mogen deze week twee Aziatische kampioenen verwelkomen. Mathew Ryan en James Troisi hebben deze voormiddag namelijk de Asian Cup gewonnen met Australië. In de finale toonden ze zich sterker dan de Zuid-Koreanen. Massimo Luongo scoorde net voor de rust de openingsgoal, voor de Zuid-Koreanen nota bene het eerste tegendoelpunt van dit tornooi. Lange tijd leek dat doelpunt ook over winst en verlies te zullen beslissen, tot Son Heung-min in blessuretijd toch nog Ryan kon verslaan en zo verlengingen kon afdwingen. In de laatste minuut van de eerste verlenging bracht de ingevallen Troisi de Australiërs het delirium nabij door de 2-1 tegen de touwen te trappen. Zuid-Korea kon daarna niet meer reageren.

Ryan stond opnieuw negentig minuten tussen de palen bij de Socceroos en miste zo geen seconde op dit tornooi. Troisi mocht twintig minuten voor het einde van de reguliere speeltijd invallen voor de geblesseerde Robbie Kruse. De middenvelder van Zulte Waregem mocht op dit tornooi in twee wedstrijden in de basis beginnen. Slechts in één match bleef hij negentig minuten lang op de bank. Donderdag worden beide spelers terug in ons land verwacht.