James Troisi en Mathew Ryan naar finale Asian Cup

Gastland Australië heeft zich dinsdag als tweede geplaatst voor de finale van de Asian Cup, het Aziatisch voetbalkampioenschap.

De Socceroos bleken in het Hunter Stadium in Newcastle te sterk voor de Verenigde Arabische Emiraten en haalden het met 2-0. De eindstand stond al na 14 minuten op het scorebord.

De Aussies namen een droomstart en stonden al na amper drie minuten op voorsprong dankzij Trent Sainsbury. Elf minuten later zat de thuisfavoriet helemaal op rozen: Jason Davidson met de 2-0. Na die dubbele voorsprong controleerde de thuisploeg de partij tegen de Emiraten, die eerder dit toernooi titelverdediger Japan hadden uitgeschakeld. Club Brugge-goalie Mat Ryan stond een volledige wedstrijd tussen de Australische palen, Zulte Waregem-middenvelder James Troisi viel na 82 minuten in.

In de finale botst Australië zaterdag in Sydney op Zuid-Korea, dat maandag al te sterk bleek voor Irak (2-0). Beide finalisten stonden eerder ook al tegenover mekaar in de groepsfase, toen haalden de Koreanen het met 1-0.