Jamaïque Vandamme wordt speler-trainer bij VW Hamme

13/04/17 om 07:59 - Bijgewerkt om 07:57

Vandamme hoopt er net als bij Coxyde mooie dingen te laten zien.

Jamaïque Vandamme wordt speler-trainer bij VW Hamme

© VDB

Na een catastrofaal seizoendebuut wekte Jamaïque Vandamme Coxyde VV tot leven en boekte hij meerdere verrassende resultaten. In de twintig wedstrijden waarin hij meespeelde kwam hij zelf bovendien tien keer tot scoren. Er is met hem een contract gesloten als speler-trainer voor één seizoen.

Jamaïque Vandamme, die op 1 augustus 32 wordt, is in het bezit is van een UEFA-diploma. Hij begon als kind-voetballertje bij Hermes Oostende, maar vertrok als 9-jarige al naar Club Brugge waar hij gedurende vijf seizoenen polyvalent leerde voetbal spelen, nu eens als centrale verdediger dan weer als spits. Van Brugge verhuisde hij naar de RSC Anderlecht waar hij een tijdje speelgenoot was van onder meer Kompany en Vandenborre.

Als 19-jarige verkaste hij vervolgens naar Roeselare waarmee hij naar de hoogste afdeling promoveerde en er daarna nog een seizoen speelde. Een buitenlands avontuur wenkte, maar bij Roda JC liep hij een eerste knieletsel op dat een hinderpaal werd voor verdere opgang. Terug in eigen land speelde hij voor de AEC Mons tot de andere knie hem parten speelde. Als gerevalideerde en aangesterkte atleet ging hij nadien opnieuw in zijn geboortestad Oostende spelen, waar gebouwd werd aan de ploeg waarmee hij twee jaar later kampioen zou spelen. Maar Jamaïque Vandamme ging het in de plaats van in de Jupiler League zoeken bij Union St.Gilloise in Derde nationale. Het werd wegens de gemiste kampioenstitel geen succes, waarna hij ook nog speelde voor Torhout en SK Deinze. De saga Vandamme eindigde wanneer een gelouterde, wijzer en sterker geworden voetballer bij het noodlijdende Coxyde zijn roeping ontdekte als speler-trainer.

Nu trekt hij -ook als speler-trainer- naar VW Hamme.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!