Jaar schorsing dreigt voor Bram Paepe (OMS Ingelmunster), hangt SW Harelbeke degradatie boven het hoofd ?

20/03/15 om 07:07 - Bijgewerkt om 07:07

Bron: Kw

De vermeende omkoopaffaire voor de wedstrijd tussen OMS Ingelmunster en SW Harelbeke blijkt dan toch nog een serieus staartje te krijgen. De bond gaf Bram Paepe, doelman bij OMS Ingelmunster, een jaar schorsing voor het verzaken aan de meldingsplicht. Laurens Monteyne die de doelman namens SW Harelbeke zou benaderd hebben, wordt drie jaar geschorst. Beide clubs beraden zich over beroep en eventuele andere stappen. Voor Harelbeke zou immers een eventuele degradatie in het verschiet liggen.

Even terug in de tijd. 22 november 2014. De wedstrijd tussen OMS Ingelmunster en SW Harelbeke, twee protagonisten in vierde klasse, geeft altijd wat vuurwerk. Laurens Monteyne (Meubelen Astrid), vroeger nog betrokken bij KSV Ingelmunster, bindt de kat de bel aan. Officieel bekleedt hij geen functie bij SW Harelbeke, maar als sponsor en bemiddelaar had hij wat transfers geregeld. In aanloop naar de derby had hij OMSI-doelman Bram Paepe gecontacteerd met het oog op volgend seizoen. Hij handelde daarbij naar eigen zeggen volledig op eigen houtje. Dat het niet echt ethisch was, daar keert Monteyne zijn hand niet voor om.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!