Izegem verliest thuis van Sparta Petegem

Marijn Vandewalle scoorde het enige doelpunt voor Izegem. © Bart

Na de 0-5-overwinning op KM Torhout verloor Izegem kansloos van Sparta Petegem. Het werd 1-5.

Na een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong na een vrije trap van Joye. Izegem was nog niet bekomen van de klap en vier minuten later kwam Petegem na alweer een vrije trap op 0-2. De thuisploeg kon de deuren weer wat sluiten achterin, maar even voor de rust moest het met tien man verder na de tweede gele kaart voor Aaron Dhondt.

Izegem gooide met Honour Gombami, Marijn Vandewalle en Chris Marlon fris aanvallend vermogen op het veld in de tweede helft en dat rendeerde vlug. Vandewalle scoorde de aansluitingstreffer in de 52ste minuut. Het mocht niet lang duren, twee minuten later werd een hoekschop rechtstreeks binnen getrapt. De bezoekers scoorden nog twee doelpunten om de zware 1-5-eindscore op het bord te plaatsen.

Volgende zondag is er de verplaatsing naar Londerzeel. (KA)