Invalbeurt Leander Dendoncker leidt wonderbaarlijke heropstanding Anderlecht op Arsenal (3-3) in

© BELGA
Redactie KW

Passendalenaar Leander Dendoncker stond nog maar enkele minuten in het veld toen Oxlade-Chamberlain er 3-0 voor Arsenal voor maakte. Een nieuw verlies voor RSC Anderlecht in de Champions League zat er aan te komen, maar de Brusselaars vochten terug. In de slotminuten werd de 3-3 op het bord gezet. Het meegereisde Anderlecht-publiek, met heel wat West-Vlamingen, kirde van het plezier. En Dendoncker, die genoot na.

Anderlecht speelde op Arsenal weer een goede partij, maar foutjes werden afgestraft en leidden net voor het uur tot een 3-0 voorsprong voor de ploeg van Arsène Wenger. Over and out, zou je denken, maar Anderlecht richtte zich op. In de 54ste minuut was Leander Dendoncker in het veld gekomen voor de geblesseerde Chancel Mbemba. Centraal in de defensie dus, terwijl Dendoncker van nature meer een middenvelder is. De 19-jarige Passendalenaar kweet zich echter complexloos van zijn taak en was duidelijk niet onder de indruk van de omstandigheden.

De spectaculaire terugkeer van Anderlecht zal voetbalminnend België nog lang heugen, maar ook Dendoncker zal dit niet licht vergeten. Niet dat hij de directe aanleiding was, maar met hem ruim een half uur op het veld, haalde Anderlecht drie doelpunten op tegen een Engelse topclub.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier