Inhaalmatch tegen Gullegem levert Torhout KM bonuspunt op

Met een gelijkspel in een wedstrijd die bol stond van de kansen, verdeelden Torhout KM en FC Gullegem woensdagavond broederlijk de punten.

De puntendeling brengt de KM’ers naar het koppeleton van de klassering. De Gullegemnaren schieten er weinig mee op en blijven in de onderste regionen van de klassering geparkeerd. De destijds stopgezette wedstrijd tussen Torhout KM en FC Gullegem werd woensdagavond herspeeld.

Vroeg doelpunt

Het waren de bezoekers die, net als in de eerste wedstrijd, furieus openden en op zoek naar de openingstreffer gingen. De jongens van trainer Azou kenden daarbij al vroeg succes. Kapitein en gewezen Torhout-speler Flederick devieerde al vroeg aan de eerste paal een hoekschopbal van Vancraeyveldt in doel. De gasten konden, in tegenstelling tot de eerste wedstrijd, de druk echter niet lang op de ketel houden. De Torhoutenaren hadden wat tijd nodig om uit hun eerste slaapje te ontwaken. Het ontwakingsproces werd na een kwartier ingezet met een kopbal van Haghedooren die van de lijn moest worden geveegd en een kopbal van Mputu die naast ging. Nog vóór het halfuur hadden de Velodromers de achterstand weggewerkt. Een superbedrijvige Mputu schilderde een knappe voorzet op het hoofd van de vrijstaande Turcan, die even knap zijn tweede seizoenstreffer binnen knikte. Met hoog druk te zetten en een stevig tempo te onderhouden, wisten de Torhoutenaren hun voet in de wedstrijd te plaatsen. Frutos zag een mooi gekruld schot net naast gaan en de mee opgerukte Willems stelde tot tweemaal toe doelman Vanderbeken zwaar op de proef. Ook de bezoekers lieten zich in die eerste periode niet onbetuigd. Maerten zag een schot voorlangs gaan en doelman Olievier had het knap lastig met een voorzet-schot van Vancraeyveldt.

Bijna koude douche

Een ietwat zelfde scenario na de rust met sterk opende bezoekers. Het waren echter de Torhoutenaren die de meeste en de beste kansen in de tweede helft verzamelden. Mputu, Frutos en Turcan zagen hun schoten en kopballen echter naast gaan of door doelman Vanderbeken gestopt worden. De ingevallen en gewezen Torhout-speler Larsen Sys zorgde zeven minuten vóór affluiten bijna voor de Torhoutse koude douche. De Gullegem-aanvaller werd bij een snelle tegenaanval in het straatje gestuurd, maar schoot de wenkende kans naast toen hij alleen voor doelman Olievier opdook.

Stukje ontgoocheld

Met dit gelijkspel waren het vooral de Gullegemnaren die sip keken. Zij zagen immers letterlijk en figuurlijk twee punten de mist ingaan en moesten zich met één punt tevreden stellen. In de eerste wedstrijd leidden zij immers met 0-1 de dans toen de wedstrijd een dikke tien minuten vóór tijd wegens de mist werd stop gezet. “Toch een stukje ontgoocheld, want we kregen vanavond wel 15 kansen om te scoren, maar konden slechts éénmaal raak treffen. Onze eerste tien minuten waren niet goed, maar dan namen wij de match in handen”, analyseerde KM-trainer Allan Deschodt de voorbije 90 minuten. Zondag wacht de KM-trainer en zijn jongens de uitdaging om tegen Westhoek een zevende opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag neer te zetten. Westhoek is de ploeg waar Deschodt drie jaar trainer was vooraleer hij naar Torhout kwam. De Gullegemnaren trekken zondagnamiddag naar middenmoter SV Bornem.

(Marc Beke)

Torhout KM: Olievier, Cordie, Haghedooren, Willems, Theetaert (86′ Depoorter), Steur (79′ Lannoo), Vandaele, Frutos, Neu (52′ Hollevoet), Turcan, Mputu

FC Gullegem: Vanderbeken, Flederick, Van Landschoot, Ngoma Mantu Ndongala (46′ Sys), Defevere, Dejonghe, Pierre, Vancraeyveldt, Seignez, Vanhaecke, Maerten (77′ Stael)

Doelpunten: 10′ Flederick 0-1, 27′ Turcan 1-1