Ingelmunster vlot langs Adinkerke

Nico Vandendriessche (SW Adinkerke) en Jonas Vandermarliere (OMS Ingelmunster) strijden voor de bal. © Foto Coghe

In vierde nationale A is OMS Ingelmunster met 1-3 gaan winnen bij White Star Adinkerke. De bezoekers toonden zich vooral een stuk scherper voor doel.

In een kil regenweertje en op een modderig veld begon de thuisploeg best aardig aan de wedstrijd. White Star probeerde te combineren en Ingelmunster moest even achteruit. De eerste goede kans voor de bezoekers was echter meteen raak. Beyens kon doorgaan op rechts en de bal voor doel trekken, Vandermarliere had alle tijd en ruimte om binnen te knallen: 0-1.

Ingelmunster nam dan de controle over en Adinkerke moest vooral de match ondergaan. Vijf minuten voor rust werd het ook 0-2. Delannoy maakte de actie en dook de zestien binnen, de thuisverdediging kreeg de bal niet weg en de goed gevolgde Thor Laleman prikte binnen.

Toch nog spanning

Maar daarmee was het gelukkig nog niet afgelopen. Net voor rust liet de bezoekende doelman Schelstraete zich verrassen op een vrije trap en de bal van Brogniez hobbelde binnen: 1-2.

White Star leek moed te putten uit de aansluitingstreffer en kwam beter uit de kleedkamers. Het zette de hele tweede helft druk maar daar kwam amper doelgevaar uit voort. Dat was er wel aan de overkant met counters van Ingelmunster en ook enkele corners waarop doelman Vergracht zich moest onderscheiden.

Een kwartier voor tijd viel op een tegenaanval toch de 1-3. Ingelmunster brak plots uit, bij Adinkerke dachten ze dat Laleman buitenspel stond maar er werd niet gevlagd. Met zijn tweede van de namiddag velde de aanvaller van Ingelmunster het definitieve verdict. (JDC)

KWS Adinkerke – OMS Ingelmunster 1-3.

KWS Adinkerke: Vergracht, Brackx, De Ruyter, Van Damme, Larangé, Baert, Vandendriessche (80′ Verdonck), Protin (77′ Bataillie), Brogniez, Decock, Sarrazyn.

OMS Ingelmunster: Schelstraete, Vanderheeren (46′ De Keyser), Verbrugge, Derieuw, Verzele, Buyse, Lecaillier (75′ Geryl), Delannoy (88′ Keïta), Beyens, Laleman, Vandermarliere.

Doelpunten: 16′ Vandermarliere 0-1, 41′ Laleman 0-2, 45′ Brogniez 1-2, 75′ Laleman 1-3.