Ingelmunster en Harelbeke kennen hun tegenstanders in de eindronde

Een beeld uit de wedstrijd tussen Harelbeke en Ingelmunster, twee deelnemers aan de eindronde. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Dit weekend start ook de eindronde in derde en vierde klasse.

In bevordering heeft West-Vlaanderen nog twee ijzers in het vuur : reeksgenoten OMS Ingelmunster en SW Harelbeke. Beide clubs zitten ingedeeld in een andere helft van de tabel en kunnen dus in de strijd om twee promotietickets elkaar niet treffen. Ingelmunster treft Sint-Niklaas, Harelbeke neemt het op tegen Esperanza Pelt.

KVK Westhoek haalde net niet de eindronde, OMS Ingelmunster en SW Harelbeke dus wel. OMSI moet het daarin opnemen tegen Sint-Niklaas. Dit op zondag 10 mei om 16 uur op het veld van de reeksgenoot in bevordering A. Sint-Niklaas is een stevige ploeg die vorig seizoen nog uit derde klasse tuimelde en daar graag zijn plaats opnieuw zou innemen. Het eindigde in de competitie tweede, voor Harelbeke (derde) en Ingelmunster (vierde). Dit jaar konden de Ingelmunsternaars nog niet winnen van de Oost-Vlamingen. In de heenronde gingen de troepen van Joost Malfait er 2-2 gelijkspelen, in de terugronde kwam Sint-Niklaas zelfs met 0-2 zegevieren in het Brigandsstadion. Haalt Ingelmunster de tweede ronde, dan speelt het de week erop wel thuis. Dit tegen de winnaar van het duel tussen Hades (vierde in 4C) en Wijgmaal (zesde uit 4B). Een eventuele finale gaat dan tegen een Waalse ploeg : Ath (dat in 3A door KFC Izegem naar de barrages werd verwezen), Acrenoise (derde 4B) en Solières (derde 4D). Ingelmunster speelt dan wel al zeker op verplaatsing.

Traditieclubs

SW Harelbeke mag het thuis opnemen tegen Esperanza Pelt. De wedstrijd wordt op zaterdag 9 mei om 19.30 uur gespeeld in het Forestierstadion. Esperanza Pelt is de ploeg die in vierde klasse C het langst Beerschot-Wilrijk het vuur aan de schenen kon leggen. Bij winst moeten de Ratten naar Waremme of Hamoir, respectievelijk de nummers 2 en 4 uit de vierde klasse D, de reeks die gedomineerd werd door die andere traditieclub FC Luik. Wint Harelbeke ook daar, dan wacht in de finale derdeklasser Wezet, Francs Borains (tweede uit 4B) of City Pirates Antwerpen (vierde 4C). Ook Harelbeke moet een eventuele finale op verplaatsing afwerken.

Derde klasse

Nog dit. SK Deinze, de ploeg van Jan Ceulemans maar met heel wat West-Vlamingen aan boord, moet in de eindronde van derde klasse het opnemen tegen Hasselt. Dat bepaalde het lot. De winnaar van dit dubbele duel strijdt dan met FCV Dender om een stek in tweede klasse. Maar in Deinze, waar ze meteen voldeden aan alle licentievoorwaarden, leggen ze zich daar niet bij neer. Ze eisen een rechtstreekse promotie naar tweede klasse, samen met VV Coxyde, de kampioen waartegen Deinze – in een wedstrijd waar het er niet meer toe deed – met 0-2 verloor.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier