In Oedelem werd de allerlaatste derby uit de lokale geschiedenis gespeeld

Redactie KW

Een winnaar kwam er niet uit de bus na de partij VVC Oedelem – HO Oedelem, die massaal werd bijgewoond.

Het publiek was massaal opgekomen voor de allerlaatste derby uit de geschiedenis. Twee magistrale uitblinkers domineerden het gebeuren. Bij de bezoekers ontpopte Pascinel Kellner, gevolgd door scouts uit eerste provinciale, zich tot een gesel voor de lokale afweer. Hij deed alles wat hij wilde met het ronde ding.

Eén thuisspeler bleef pal overeind : goalie Ayrton Devriendt. De zoon van ex-Cercle Brugge portier Gino bleef pal toen Vermeulen alleen voor hem opdook en ranselde een vrijschop van Kellner uit de kruising. Hij zette de kroon op het werk door een staalharde pegel van alweer Kellner uit zijn lage benedenhoek te keren. De doelman stapt niet mee in het fusieverhaal maar trekt volgend seizoen naar EG Gistel

Na de koffie kantelde het spelbeeld. Vooral na de uitsluiting van thuisspeler Goetgeluck vond VVC Oedelem zijn tweede adem. De bezoekende afweer hield alles potdicht. Met de puntendeling toonden beide supportersclans zich tevreden : de derde time werd gevierd in alle vriendschap in een overvolle kantine.

(JPV)