“Ik keek ook vreemd op toen er geen rood volgde”

Renaat Callens. (Foto MG)
Redactie KW

JV Lo-Reninge haalde vorig week een punt tegen Jonkershove. De maker van de late gelijkmaker Renaat Callens (23) had eigenlijk niet meer op het veld mogen staan. “Ik keek ook vreemd op toen de rode kaart niet volgde op mijn tweede gele kaart”, is Renaat Callens eerlijk.

“Het eerste halfuur waren wij de betere ploeg”, opent Reningenaar Renaat Callens. “Maar we kwamen ongelukkig op een 0-1-achterstand. Na een kwartier schoot ik op de paal en bij de daaropvolgende counter scoorde Boucherim vanuit buitenspelpositie. Toch lieten we de moed niet zakken en maakten we verdiend gelijk op hoekschop via Thomas Beeuwsaert. Het laatste kwartier van de eerste helft kenden we een dipje en werd het 1-3. Na de pauze waren we beter en 10 minuten voor tijd scoorde Arne Vanroose de aansluitingstreffer. Wij bleven drukken en kregen in de slotfase een penalty na een handsbal. Zo kon ik de 3-3 binnen trappen.”

Lichte tweede kaart

Opvallend feit was wel dat Renaat tweemaal de gele kaart onder zijn neus geduwd kreeg en toch mocht blijven staan. In de eerste helft kreeg Callens terecht geel na een handsbal, maar de scheidsrechter noteerde de kaart bij Laurens Pauwels, een geluk bij een ongeluk voor Renaat. “Ik deed alsof mijn neus bloedde en speelde gewoon verder alsof er niets gebeurd was. Mijn tweede gele kaart was overigens wel heel licht. Mocht de ref geweten hebben dat ik al geel had, dan zou hij hiervoor nooit een gele kaart gegeven hebben”, denkt Renaat. De scheidsrechter kreeg veel kritiek van Jonkershove, maar hij liet toch begaan en zo kon Renaat toch nog de gelijkmaker binnentrappen. “Er zat meer in, maar uiteindelijk moeten we wel tevreden zijn met een punt.”

“Als ik hogerop wil, dan wil ik dat met Lo-Reninge”

“Ons seizoensbegin verliep wat stroef, maar de laatste weken komen we er wat door. We zijn nu al vier matchen ongeslagen en willen die reeks voortzetten tegen Vleteren.” Die club won de eerste periodetitel, maar staat nu laatste in de tweede periode. “Voor hen moet het niet meer”, geeft Renaat hier een verklaring voor. “Ze zijn al zeker van eindronde en kunnen hun seizoen rustig verder afwerken. Hopelijk kunnen wij hier ook van profiteren. Ikzelf ben jammer genoeg geschorst vanwege mijn derde en eigenlijk ook mijn vierde gele kaart”, zegt Renaat met een kwinkslag.

Hoewel Lo-Reninge pas twaalfde staat, is het toch maar twee punten verwijderd van de vijfde plaats. “Alles staat heel dicht op elkaar. De eindronde is ons doel niet, maar als het erin zit, moeten we er zeker voor gaan.” Renaat speelt al van kindsbeen af in Lo-Reninge en daar lijkt geen verandering in te komen. “Ik zit hier goed in een toffe groep, dus waarom zou ik veranderen? Als ik hogerop wil, dan wil ik dat met Lo-Reninge”, besluit Renaat. (SK)

JV LO-RENINGE 3

EENDR. JONKERSHOVE 3

JV Lo-Reninge: Coutereel, Gyselinck, Torreele, Notredame, Pauwels, Callens, Beeuwsaert, Vermeulen, Vanroose (88′ Vermeersch), Sampers (64′ Monbaliu), Fossaert.

Doelpunten: 14′ Boucherim 0-1, 22′ Beeuwsaert 1-1, 28′ Boucherim 1-2, 40′ Cappelle 1-3, 78′ Vanroose 2-3, 87′ Callens 3-3 (pen.).

Zondag 17 december om 15.00 uur: JV Lo-Reninge Vleteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier