Huiswerk KSCT Menen zo goed als af: ook Vanaudenaerde blijft

Redactie KW

Bij Menen halen ze opgelucht adem nu ook Ward vanaudenaerde (bijna 27) zijn woord gaf voor een verlengd verblijf in het Vaubanstadion.

Vierdeklasser KSCT Menen heeft er hectische maanden opzitten nadat meer dan de helft van de spelerskern liet weten dat het de club aan het eind van dit seizoen verlaat. Sportief Manager Tom Deny en de rest van het bestuur bleven niet bij de pakken zitten en legden met Rob Claeys (Harelbeke), Dimitri Geldhof (Harelbeke), Sofyan Derrag (Westhoek), Cédric Carron (Gullegem), David Cardon (Doornik), Fiston Mwika Mula (Doornik), Jelle Schotte (Eernegem), Gianni Sennesael(Houthulst) en Tibo Vandendriessche (KV Kortrijk) negen nieuwe spelers vast.

Naast de vele vertrekkers zijn er toch nog negen spelers die de club ook volgend seizoen trouw blijven. Ward Vanaudenaerde is de laatste speler van de huidige kern die aangaf te zullen blijven, zo kondigde het clubbestuur aan. “Al is er nog niets getekend”, benadrukt de verdediger die al 22 seizoenen de Meense clubkleuren verdedigt en die ook in de belangstelling stond van een aantal andere ploegen uit de regio. Eerder kwam het Menenbestuur ook tot een overeenkomst met Nicolas Gezelle, Benoit Degruyter, Dieter Meulenyzer, Valentin Mahieu, Romain Ribeiro, Niels Peers, Swiftnick Verbrugghe en Quentin Santele.

Nieuwe coach Joost Malfait ,die Wevelgemnaar Pascal Veriest vervangt, zal proberen om volgend seizoen met die kern in de subtop van vierde klasse mee te draaien. Er worden de komende weken nog een tweetal extra transfers verwacht.

(MPM/Foto MPM)