Hugo Broos niet langer coach bij Algerijnse NA Hussein-Dey

© BELGA
Redactie KW

Dat heeft NAHD bevestigd op de clubwebsite. Zijn ontslag bij de club uit Algiers hing al een tijdje in de lucht maar werd zondag pas officieel. “Beide partijen zijn in onderling overleg uit elkaar gegaan”, klinkt het.

De voormalige Rode Duivel was pas sinds half november in dienst en moest NAHD in de Algerijnse eerste klasse zien te houden. De voorbije weken liep het echter spaak, uit zes competitiewedstrijden puurde Nasria slechts vijf punten. Na de 1-0 nederlaag van zaterdag tegen JS Kabylie, nota bene de ex-club van Broos, staat NAHD op de vijftiende en voorlaatste plaats in de stand.

Voor Broos was NAHD al zijn tweede Algerijnse club in korte tijd. Eind september had de Humbekenaar nog zelf zijn ontslag gegeven bij JS Kabylie, waar hij in juli was aangesteld. Hij kon niet langer leven met de inmenging van zijn voorzitter. Na de dood van zijn Kameroense aanvaller Albert Ebossé, die op 23 augustus stierf nadat hij vanuit de tribunes een steen op het hoofd kreeg, twijfelde Broos al of hij zou aanblijven bij Kabylie.

De viervoudige Trainer van het Jaar stond eerder aan het roer van RWDM, Club Brugge, Moeskroen, Anderlecht, Genk, Panserraikos, Trabzonspor en Zulte Waregem. In het seizoen 2011-2012 was hij bij Al Jazira aan de slag als assistent van Frank Vercauteren.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier