Hilde Seynaeve uit Lo supportert straks voor Argentinië

Redactie KW

Aan heel wat voorgevels wappert sinds het begin van het WK de Belgische driekleur, maar niet zo bij Hilde Seynaeve (58) uit Lo.

“In de Belgische competitie supporter ik al 44 jaar voor Anderlecht, maar voor internationale toernooien ruil ik mijn paars-witte vlag in voor de blauw-witte van Argentinië”, zegt Hilde Seynaeve.

Naast voetbal speelt ook muziek een belangrijke rol in het leven van Hilde Seynaeve. Dat ze voor Messi en zijn teamgenoten supportert, komt dan ook vooral doordat haar grote idool Semino Rossi van Argentijnse komaf is. “Hij is een hele vriendelijke man met het hart op de juiste plaats. Zo heeft hij een eigen fonds om de armoede in zijn thuisland te bestrijden”, weet Hilde Seynaeve.

Ze hoopt dan ook dat de Argentijnen vanavond hun halve finale winnen, ook al is dat tegen de Belgen. “Ik vind dat de Duivelsfans veel te naïef zijn over de WK-ambities van België. Als Argentinië vanavond toch verliest, dan blijft mijn vlag trouwens wapperen tot na de finale. Daarna haal ik mijn Anderlecht-vlag weer boven. Niet om te provoceren of reacties uit te lokken, maar uit overtuiging.”

(WV)