22/01/16 om 10:20 - Bijgewerkt om 10:20

Het plan dat de Belgische voetbalwereld hervormt ontstond in Roeselare

In Schiervelde, waar ook de idee voor de nakende competitiehervorming werd geboren, werd gedebatteerd tussen de tweedeklassers. Het vagevuur stopt na dit seizoen met smeulen, want branden deed het nooit. Een reeks waar de kosten een veelvoud waren van de inkomsten houdt op te bestaan, met dank aan Johan Plancke, ceo van KSV Roeselare.

Volgend jaar dus geen tweede klasse meer. De beste ploegen mogen aantreden in eerste klasse B, de anderen komen in de nieuwe hoogste amateurreeks terecht. 24 ploegen maken straks deel uit van de 'afdeling betaald voetbal', als we het zo mogen omschrijven, de rest zijn amateurs. De strijd om bij dat elitekorps te horen, woedt momenteel, maar de kans is groot dat West-Vlaanderen straks zes teams levert. De huidige vier eersteklassers, Cercle Brugge dat nog hoopt de poort naar eerste klasse A open te breken en KSV Roeselare dat goed op weg is om zich sporti...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!