Live Herbeleef de loting van de provinciale eindrondes: wie speelt tegen wie?

19/04/16 om 11:41 - Bijgewerkt om 20:41

In 't Bourgondisch Kruis in Beveren (Roeselare) vond dinsdagavond de trekking plaats voor de eindrondes in het provinciale voetbal.

 • Christof Decraene

  Alle duels liggen vast

  De knopen zijn doorgehakt, de kalenders bekend. Scroll hieronder door om alles nog eens rustig te bekijken.

 • Christof Decraene

  testmatch voor de vierde plaats in vierde A

  Er moest dus effectief geloot worden en Houthem mag zondag 24 april om 15 uur thuis spelen tegen Brielen. De winnaar van dit duel beëindigt als vierde het kampioenschap.

 • Christof Decraene

  Geen lotje-trek voor testmatch voor vierde plaats in vierde provinciale A

  In vierde provinciale A delen Houthem en Brielen voorlopig de vierde plaats. Een testmatch moet uitmaken wie effectief vierde wordt, dat kan belangrijk zijn voor eventuele bijkomende stijgers. Omdat beide teams in de halve finale van de eindronde ook al tegen elkaar spelen, wilden de verantwoordelijken het lot laten beslissen, maar dat stuitte op een njet van PC-voorzitter Alex Debruyne.

 • Christof Decraene

  loting vierde provinciale C

  In vierde provinciale C ontvangt Rekkem ploeg-in-vorm Heule. Stasegem speelt eerst thuis tegen Wevelgem B. Heenwedstrijden op 1 mei, terugmatchen op donderdag 5 mei.

 • Christof Decraene

  vierde provinciale B

  In vierde provinciale B begint Zwevezele B thuis tegen D. Brugge en ontvangt Doomkerke Dosko Sint-Kruis. Heenwedstrijden worden gespeeld op zondag 1 mei, de terugmatchen op donderdag 5 mei.

 • Christof Decraene

  loting vierde provinciale A

  Ook in vierde provinciale worden de heenmatchen van de eindronde gespeeld op zondag 1 mei, de terugmatchen zijn voorzien op 5 mei.

  In de A-reeks betekent dat:

  Houthem - Brielen

  Westouter - Handzame

 • Christof Decraene

  driehoekscompetitie voor het behoud in derde provinciale

  Gezien de situatie van Eernegem in vierde klasse moeten de nummers 14 uit elke reeks in derde provinciale nog eens elkaar bekampen. Als Eernegem degradeert, blijft alleen de winnaar van dit driehoekstornooi in derde provinciale.

  Eerste wedstrijd is Merkem - Hulste op zondag 1 mei. De verliezer van dat duel speelt op donderdag 5 mei tegen HO Oedelem. Bij een gelijkspel speelt Hulste sowieso thuis tegen Oedelem, op zondag 8 mei is er dan Oedelem-Merkem.

 • Christof Decraene

  loting derde provinciale C

  In derde provinciale C neemt Lichtervelde het eerst thuis op tegen Ardooie en speelt SV Kortrijk eerst voor eigen volk tegen Dottenijs. Heenmatch op 1 en terugmatch op 5 mei.

 • Christof Decraene

  Loting derde provinciale B

  In derde provinciale B zijn de wedstrijden als volgt:

  Beernem - Gistel

  Loppem - Steenbrugge.

  De heenmatchen zijn op 1 mei, terug op donderdag 5 mei.

 • Christof Decraene

  loting derde provinciale A

  Op 1 mei ontvangt Houthulst Staden en speelt Moorslede tegen Diksmuide.

 • Christof Decraene

  testmatchen voor het behoud in tweede provinciale

  Om te bepalen wie 13de en 14de is in tweede provinciale moeten Pittem en Jabbeke zondag 24 april een testwedstrijd spelen. Pittem mag het daarin thuis opnemen. De verliezer degradeert naar derde provinciale, de winnaar moet op 5 mei nog een barragematch spelen tegen Westrozebeke voor het geval Eernegem zich nog zou redden in vierde klasse. Als Eernegem niet in dat huzarenstukje slaagt, degraderen ook deze twee ploegen.

 • Christof Decraene

  testmatch voor tweede plaats in 2B

  Geen trekking, want RC Lauwe kan niet thuis spelen op zondag en Heestert verklaarde zich onmiddellijk akkoord om de Lauwenaren te ontvangen. Dus zondag 24 april om 15 uur: Heestert-RC Lauwe.

 • Christof Decraene

  loting tweede provinciale B

  In de B-reeks moeten Heestert en RC Lauwe nog testen wie straks als tweede eindigt, maar ze ontlopen elkaar wel in de eerste ronde. Daarin neemt RC Lauwe het thuis op tegen Avelgem en ontvangt Heestert SK Geluwe.

 • Christof Decraene

  loting tweede provinciale A

  In de A-reeks begint Club Roeselare thuis tegen Bredene A en ontvangt Spermalie-Middelkerke Oostduinkerke. Heenwedstrijd is op 1 mei, terug op donderdag 5 mei.

 • Christof Decraene

  Wie tegen wie in eerste provinciale?

  Wingene-Boezinge en Vlamertinge-RC Waregem.

  Heen op 1 mei, terugmatch op 5 mei.

 • Christof Decraene

  Nieuw in eindronde eerste provinciale

  Normaliter zijn er twee West-Vlaamse ploegen die aan interprovinciale eindronde mogen deelnemen. Andere nieuwigheid is dat ook de verliezers nog tegen elkaar zullen moeten spelen voor eventuele bijkomende stijgers.

 • Christof Decraene

  Eerste provinciale

  In eerste provinciale zijn Racing Waregem, Vlamertinge, Boezinge en Wingene de vier protagonisten die onder elkaar nog moeten uitmaken wie mogelijks nog naar bevordering kan stijgen.

 • Christof Decraene

  Tweede provinciale

  In tweede provinciale A spelen Spermalie-Middelkerke, Oostduinkerke, Bredene A en Club Roeselare de nacompetitie. In de B-reeks zijn dat RC Lauwe, Heestert, Geluwe en Avelgem.

 • Christof Decraene

  Derde provinciale

  Ook voor derde provinciale is er uiteraard de loting.

  In de A-reeks zijn Diksmuide, Staden, Houthulst en Moorslede de eindrondedeelnemers

  In de B-reeks zijn dat Steenbrugge A, Gistel, Loppem en Beernem en in de C-reeks SV Kortrijk, Ardooie, Lichtervelde en Dottenijs.

 • Christof Decraene

  Vierde provinciale

  In vierde provinciale A spelen Westouter, Handzame, Brielen en Houthem de nacompetitie, D. Bruggem, Doomkerke, Zwevezele B en Sint-Kruis in de B-reeks en Heule, Wevelgem B, Rekkem en Stasegem in de C-reeks.

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!