Henk Houwaart verlaat Rac. Wetteren-Kwatrecht en speelt zondag derby met SKV Zwevezele tegen Tielt

Henk Houwaart voor zijn woning in Knesselare gaat nu dichter bij huis aan de slag. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Henk Houwaart heeft bij vierdeklasser Rac. Wetteren-Kwatrecht zijn ontslag gegeven en gaat nu tweedeprovincialer SKV Zwevezele coachen. Volgens de zopas 70 geworden Nederbelg gaat hij er vanavond al aan de slag.

Bij de ambitieuze fusieclub behaalde Henk Houwaart 1 op 9. In een recent interview in Krant van West-Vlaanderen onthulde hij er zich goed te voelen, maar klaarblijkelijk is de belasting toch te groot. Hij gaat nu opnieuw een vriendendienst bewijzen, dit keer voor Paul Degroote, voorzitter van SKV Zwevezele.

Bij Rac. Wetteren-Kwatrecht haalde Houwaart dus één punt, thuis tegen OMS Ingelmunster, maar het verloor daarna onder meer van SW Harelbeke. De club staat voorlaatste, een plaats die het deelt met de West-Vlaamse neofieten in vierde klasse : WS Adinkerke en SVV Damme. Enkel het ambitieuze RFC Knokke, ook al een ex-club van Houwaart, telt nog nul punten.

Dichter bij huis

Bij SKV Zwevezele wil men vanavond de spelers inlichten, maar uit Wetterse hoek werd het nieuws al bevestigd. Op hun website staat te lezen dat Houwaart zelf zijn ontslag gaf wegens ‘praktische en familiale problemen’. De vele verplaatsingen zouden hem te veel geworden zijn. Hij gaat nu inderdaad dichter bij huis aan de slag, bij SKV Zwevezele. Houwaart huist net over de provinciegrens in het Oost-Vlaamse Knesselare.

In een korte reactie ontkende ook Henk Houwaart de onverwachte trainerswissel niet. “Ik geef er vanavond al training, je kan niet snel genoeg beginnen”, bevestigde hij. Bij SKV Zwevezele neemt hij het hoofdtrainerschap over van Henk Sabbe, de man die Zwevezele van vierde naar tweede provinciale bracht.

Zondag trekt Zwevezele naar Tielt waar onder Houwaart meteen een derby wordt betwist.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier