Hein Vanhaezebrouck wil Roemeense Viitorul Constanta niet onderschatten

27/07/16 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:33

In de Europa League komt donderdagavond in de heenwedstrijd van de derde voorronde het Roemeense Viitorul Constanta van Gheorghe Hagi over de vloer. "Een meer dan stevige tegenstander", verwittigde Vanhaezebrouck woensdag tijdens de traditionele persconferentie daags voor de wedstrijd.

Hein Vanhaezebrouck wil Roemeense Viitorul Constanta niet onderschatten

© BELGA

Trainer Hein Vanhaezebrouck heeft drie grote doelen dit seizoen. Hij wil met AA Gent zover mogelijk doorstoten in de Beker van België en de Europa League, en in de competitie meestrijden voor de titel.

"Er waren gemakkelijkere opdrachten dan deze. Roemenië is een land met een heus voetbalverleden. Viitorul Constanta is een opleidingsploeg met een pak jonge spelers. De scouting leerde ons dat al hun spelers nu reeds op het scherp van de snee staan. Dit is een niet te onderschatten tegenstander die modern voetbal brengt met een coach die het klappen van de zweep kent", begon Hein Vanhaezebrouck.

"We ontvangen hen eerst thuis en dus moeten wij een goede uitgangspositie proberen te veroveren. Ik speel liever eerst op verplaatsing, maar het is nu zo. Winnen is de boodschap zodat we naar Roemenië kunnen afreizen met een voorsprong."

Voor Gent is het donderdag de eerste wedstrijd met inzet. "Ik heb in de voorbereidingswedstrijden onze nieuwkomers proberen in te passen. Sommigen zijn pas laat toegekomen op de club. Beetje per beetje lukt dat. De anciens zijn wel fit en ik ga ervan uit dat we dit seizoen kwalitatief een stap voorwaarts gaan zetten. We moeten als team goed zijn, maar nog niet alle spelers hoeven donderdag top te zijn. Ik kan morgen wel al een elftal opstellen dat zeer goed is. Op uitzondering van Matz Sels is iedereen er nog. De jongens die vertrokken zijn speelden weinig of niet bij AA Gent en worden dus niet gemist."

Na twee duels met Constanta weet AA Gent of het doorstoot naar de play-offronde. "Donderdag zullen we elke kans moeten benutten. Het wordt een match van de efficiëntie.""

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!