Hein Vanhaezebrouck: “We moeten stoppen met spreken over ‘druk zetten’ op Club Brugge”

© BELGA
Redactie KW

Anderlecht trekt vrijdag naar Charleroi voor de openingswedstrijd van de tweede speeldag in Play-off I. Bij winst komt paars-wit voorlopig terug tot op zes punten van leider Club Brugge, maar daar wil coach Hein Vanhaezebrouck niets meer over horen.

“We moeten stoppen met spreken over de eerste plaats”, liet hij noteren.

“De wedstrijd in Charleroi is niet belangrijker dan de andere duels in Play-off I”, stak HVH van wal. “Het klopt dat we nog geen punten hebben gepakt tegen Charleroi dit seizoen. Daar zal vrijdag iets aan moeten veranderen. Intussen wil ik niet meer spreken in termen als ‘druk zetten’ op Club Brugge. Zij spelen inderdaad pas zondag in Gent, maar wij moeten ons niet meer focussen op de eerste plaats. Ook al verliezen ze zondag en nadien tegen ons, ze gaan heus niet alle wedstrijden verliezen. En wij gaan overigens ook niet alle wedstrijden winnen.”

Belangrijk vrijdag wordt ook de staat van het veld in het Stade du Pays de Charleroi. De Henegouwers moesten in laatste instantie hun veld nog laten vervangen. En momenteel is Mambour dus nog één grote zandvlakte. “Ik weet niet aan wat ik me moet verwachten“, vervolgde Vanhaezebrouck. “Normaal gezien kan je pas 3 à 4 dagen na het leggen van een nieuwe mat spelen. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat de dag zelf nog een nieuwe grasmat werd gelegd. Het zou – voor beide teams – niet ideaal zijn als de bal voortdurend stuitert, maar ik wil nog geen vroegtijdige conclusies trekken.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier