Hein Vanhaezebrouck: “Ruime zege had gekund voor dit AA Gent”

© BELGA
Redactie KW

AA Gent heeft woensdagavond in de eigen Ghelamco Arena met 1-0 gewonnen van Valencia. De West-Vlaamse trainer Hein Vanhaezebrouck is een tevreden man.

“Wie deze match bekeken heeft, kan niet anders dan zeggen dat AA Gent een verdiende zege behaalde tegen Valencia”, oordeelde trainer Hein Vanhaezebrouck. “We winnen wel maar met de kleinste score, maar eigenlijk had de marge veel groter moeten zijn. Ik denk aan 2-0 of 3-0. Wij klopten met Valencia een club die normaal veel sterker is dan Gent. De eerste helft kenden we een pak tegenslagen. Na een schitterende actie van Saief kon Milicevic net niet afwerken en ook Dejaegere kopte net over.”

“Ik panikeerde evenwel nooit”, vervolgt hij. “Wij zijn het immers als team gewoon om 45 minuten door te duwen. We hebben het al vaker meegemaakt dat de kansen er niet in gaan. Daar tegenover staat dan dat wij ook in de tweede helft opnieuw 45 minuten druk kunnen zetten. Uiteindelijk slaagden we er na de rust snel in om de score te openen en dan waren er opnieuw nog verschillende opties om de voorsprong uit te bouwen. We zakten soms wel wat weg uit de organisatie, maar gaven toch niets weg, zodat we een meer dan verdiende zege behaalden.”

Hein Vanhaezebrouck:
© BELGA

Raman van minuut 55 tot 85

Opmerkelijk was het inbrengen van Benito Raman voor Saief in de 55e minuut. Diezelfde Raman werd er in de 85e minuut alweer afgehaald. “Ik liet Benito Raman proeven van de Champions League en nam hem er weer af omdat hij flirtte met een rode kaart. Ik verving hem niet om tactische redenen, ik wou hem enkel tegen zichzelf beschermen“, verduidelijkte Vanhaezebrouck. “Hij had na zijn inkomst al vrij snel een gele kaart gepakt. Daarop kwamen nog enkele andere overtredingen, waarbij hij veel kans liep om opnieuw tegen een gele kaart aan te kijken. Deze scheidsrechter was vrij punctueel, dus daarom riep ik Raman naar de kant. Ik wou het scenario van Lyon, waar we ook een rode kaart kregen, zeker vermijden. Benito hoeft niets te vrezen. Hij zal binnenkort wel een nieuwe kans krijgen. Bovendien kan hij hier enkel maar sterker uit worden. Noem het een leerproces. Hij is weer een ervaring rijker. Wij doen vandaag een schitterende zaak. Een punt pakken was de bedoeling. Winst zou voortreffelijk geweest zijn. Het werd gelukkig dat laatste.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier