Hein Vanhaezebrouck: “Brecht Dejaegere speelde een wereldpartij”

Brecht Dejaegere scoorde het tweede doelpunt voor AA Gent. © BELGA
Redactie KW

De coach van AA Gent loofde de middenvelder uit Handzame, die het tweede doelpunt voor de bezoekers scoorde.

Als coach van AA Gent was Hein Vanhaezebrouck uiteraard opgetogen na de 2-3-winst op het veld van Club Brugge. Sporza Radio vroeg hem naar de uitblinker in zijn team en na een korte aarzeling reageerde de ex-coach van KV Kortrijk. “Het is moeilijk om er iemand uit te pikken, maar Brecht Dejaegere speelde toch echt wel een wereldpartij”, vond Vanhaezebrouck. “Daarmee wil ik echter de anderen zeker niet te kort doen.”

De komende twee duels wordt het voor Vanhaezebrouck de opdracht om de stress bij zijn spelers weg te houden. “Vandaag is dat alvast gelukt. Ik zal nog altijd niet zeggen dat wij titelfavoriet nummer één zijn, hoewel we nu op de eerste plaats staan.”

Dejaegere viert goal met ‘eetgebaar’

Brecht Dejaegere scoorde het tweede doelpunt voor AA Gent in de 52ste minuut en juichte die treffer met een ‘eetgebaar’. “Dat was omdat ik gisteravond nog ging eten bij een familielid, die supportert voor Club”, lachte Dejaegere bij Sporza Radio. De middenvelder uit Handzame had beloofd voor een passend gebaar te zorgen als hij scoorde, maar liet de naam van zijn familielid achterwege. “Ik denk dat hij liever anoniem blijft nu.”

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier