Heerlijke krul van Vlieghe bezorgt Harelbeke de zege tegen Aalst

Jeroen Vlieghe scoorde het enige doelpunt van de partij. © VDB

Een heel veel mentaliteit tonend KRC Harelbeke bevestigde zijn goede prestatie van vorige week op koploper Knokke en boekte een mooie 1-0-zege tegen vice-leider Eendracht Aalst.

In een leuk wedstrijdbegin lieten beide ploegen zich meteen gelden. De Rock kon net niet bij een vrije trap van Van Tricht, terwijl Lebsir centimeters tekort kwam om het schot van Notebaert richting doel te deviëren. De partij bleef daarna in evenwicht, maar de kansjes waren aanvankelijk voor Aalst. Op het kwartier verdween een kopbal van De Rock via het achterhoofd van Doornaert in hoekschop. Voorts dreigden de bezoekers vooral op stilstaande fases. De Rock kopte een corner van Van Tricht nipt voorlangs en even later vloog de vrije trap van Van Tricht een metertje over.

De beste mogelijkheden in de eerste helft kwamen echter op naam van de Ratjes. Op het halfuur pakte Selmani knap de voorzet van Notebaert aan. Zijn schot uit de draai werd goed gered door doelman Vandennoortgaete. Op slag van rust viel de bal opnieuw voor de voeten van Selmani. Deze keer zette de Harelbeekse spits het leer naast. Tussendoor vond Mitu aan de tweede paal de vrijstaande Yala Lusala. Die talmde te lang om af te drukken en legde dan goed achteruit op Van Tricht, die zijn poging niet kon kadreren. 0-0 dus aan de rust.

Tweede helft

Na de koffie ging Diarra op wandel. Zijn grondscherend schot zoefde naast. Meer kansen verzamelden de bezoekers niet. Aalst zat stevig in de tang van een goed georganiseerd Harelbeke, dat zelf af en toe voor gevaar zorgde. Doornaert kopte een hoekschop van Vlieghe voorlangs en een kwartier voor tijd viel het verlossende doelpunt. Een inworp van Techel werd via Selmani en Lebsir tot bij Vlieghe gespeeld en die laatste pakte uit met een heerlijke krul hoog in doel. Aalst besefte dat het uit een ander vaatje moest tappen, maar meer dan één kans kreeg het niet. Mitu haalde de achterlijn en zag zijn voorzet via het been van Van Den Bergh in hoekschop verdwijnen. Aan de overzijde liet Harelbeke nog de 2-0 liggen toen Maleon over de lage voorzet van Selmani trapte. Een niet te missen kans, maar de eerste zege in acht wedstrijden kwam niet meer in gevaar.