Heel wat nieuwe namen in vernieuwde technische staf Cercle Brugge

© BELGA
Redactie KW

Trainer José Riga wordt komend seizoen omringd door enkele nieuwe mensen.

Johnny Nierynck nam afscheid. Bernard Smeets begint aan zijn tweede seizoen bij groen-zwart als assistent trainer. Ook keeperstrainer Pieter-Jan Sabbe blijft. Zij worden vergezeld door fysical trainer Jeannot Akakpo. De staf wordt verder uitgebreid met een teammanager. Deze functie wordt ingevuld door Nicolas Cornu, die eerder deze positie bekleedde bij de Belgische nationale ploeg. Daar had hij ervaring met de UEFA en FIFA. Tot en met vorig seizoen was hij ondermeer woordvoerder bij Exc. Moeskroen.

Voorzitter Frans Schotte is alvast tevreden, zo laat hij op de website van Cercle weten. “Met de aankondiging van de technische staf blijven we structureren bij Cercle. Ik ben overtuigd van de persoonlijke en professionele kwaliteiten van de staf om een competitieve ploeg klaar te stomen die de ambitie heeft om naar eerste klasse te stijgen.”

Nicolas Cornu werd als teammanager van de Rode Duivels na het WK in Brazilië in 2014 ontslagen omdat hij verantwoordelijke werd geacht voor het niet tijdig opzeggen van het hotel voor de spelersvrouwen. Cornu hield altijd vol dat de verantwoordelijkheid hiervoor hogerop lag en dat hij als een simpele bediende werd geslachtofferd. De rechtbank gaf hem uiteindelijk in november 2015 gelijk en de voetbalbond werd veroordeeld tot het uitbetalen van een ontslagvergoeding.

Jeannot Akakpo was actief bij Sportiva, een praktijk met sportartsen, nabij Rijsel.

Op sportief vlak blijft doelman Paul Nardi. Hij wordt door AS Monaco een seizoen langer bij de vereniging gestald. Volgens sportief directeur François Vitali is hij een jonge keeper met een sterk potentieel, die zijn talent in dienst van de ploeg kan stellen. Benjamin Lambot zag zijn contract bij groen-zwart verlengd tot juni 2018.

(ACR)