Hedi Slimani: “Ik kijk met een dubbel gevoel naar België-Tunesië”

"Ik ben wel Tunesiër, maar voel me toch ook een beetje Belg", klinkt het. © Bart
Redactie KW

Hedi Slimani (31) zal zaterdagnamiddag zeker kijken naar België-Tunesië. “Wel met een dubbel gevoel”, zegt hij. “Ik ben wel Tunesiër, maar voel me toch ook een beetje Belg”, zegt hij.

Hedi woont in Lichtervelde en werkt bij New Holland in Zedelgem. Hij is profbokser superlichtgewicht bij coach Filiep Tampere en deed 33 kampen, waarvan hij er 28 won.

“Ik ben een geboren Tunesiër en supporterde uiteraard voor mijn land als ze tegen Engeland speelden. Nu zaterdag moet Tunesië het echter opnemen tegen België en dat geeft me een dubbel gevoel omdat ik me voor een deel ook Belg voel. Ik heb hier mijn werk en ik kan hier boksen met een Belgische licentie. Ik ben daar erg dankbaar voor. Mijn vaderland is echter een arm land en als ze voetballen op de wereldbeker, dan moet ik in de eerste plaats toch supporteren voor het Tunesisch team.”

Hedi is echter wel overtuigd dat België de wedstrijd zal winnen. “Met een Lukaku, Hazard en De Bruyne hebben ze al een ploeg op zich. En daar kan Tunesië niet tegen winnen of zelfs gelijkspelen. Engeland won trouwens ook verdiend van ons. Ik zal niet ongelukkig zijn als België wint omdat het voor Tunesië al een hele prestatie is dat ze naar de wereldbeker mogen gaan.”

(IB)