Harelbeke verliest van Tamines met 2 – 4

Even leek het tot een gelijkspel te komen met 3-3, maar dat idee werd van tafel geveegd na de beslissende en succesvolle strafschop van Roman Moreno. Harelbeke mag zich nu klaarmaken voor de competitie.

Harelbeke trof meteen raak met een deviatie van Vanhaecke na een combinatie Mayele-Romont. Tamines speelde een sterk derde kwartier met verschillende pogingen. Aan de tweede paal mocht Porson ongehinderd binnenkoppen en Christ trapte een vrijschop binnen. In de tweede helft moest Merlier plat bij een poging van Digiugno. Nadien ging de thuisploeg steeds feller drukken en Pype kwam alleen voor doel maar de bezoekende doelman redde. Na een fout op Pype zette Delannoy de strafschop om. Romont kreeg rood. In de slotfase kregen beide ploegen nog een mooie kans. Een uitstekende poging van Vanhaecke werd nipt gered. In de verlengingen en na de uitsluiting van Vanstechelman maakten de bezoekers tegen negen man het verschil. Na de derde treffer van Tamines was Dejonghe wel nog heel dicht bij de 3-3. Ook Tamines kreeg een strafschop en Roman Moreno zette die om. Meteen was alle spanning verdwenen en mag Harelbeke zich opmaken voor de start van de competitie.

Doelpunten

3′ Vanhaecke 1-0, 28′ Porson 1-1, 42′ Christ 1-2, 78′ Delannoy (str.) 2-2, 110′ Digiugno 2-3, 117′ Roman Moreno (str.) 2-4.