Harelbeke verliest met kleinste verschil van Ronse

Trainer Didier Degomme miste heel wat geblesseerden. © (Foto VDB)

Harelbeke kon geen verlengstuk breien aan zijn goede prestaties van de voorbije weken. Op bezoek bij SK Ronse werd na een non-match verloren met het kleinste verschil (1-0).

Trainer Degomme kon geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Demets en Noppe, maar miste ook Vandenheede, De Rechter en Selmani door blessures. Dat personeelstekort voorin had blijkbaar invloed op de prestatie van de groep, want Harelbeke versierde in de ganse wedstrijd geen enkele kans. De wedstrijd zat overigens stevig op slot, want ook Ronse grossierde niet in mogelijkheden. De rust werd bereikt bij een logische 0-0-tussenstand.

Aan het begin van de tweede periode probeerde Harelbeke even het laken naar zich toe te trekken, maar langer dan tien minuten duurde de opstand niet. Ronse geloofde in zijn kansen en kon een kwartier voor tijd op voorsprong komen na een treffer van Vanhoolandt. In de slotfase hadden de Ratten, ondanks een aantal wissels, geen reactie meer in huis waardoor de eerste wedstrijd van het seizoen een zure nederlaag opleverde.

KRC Harelbeke: Degrendel, Vandenbroucke, Doornaert, Vanneste, Ketels, Soenens (72′ Notebaert), Dejonghe, Declercq (85′ De Smet), Vlieghe (80′ Braekeveldt), Cremers, Descheemaecker.

Doelpunt: 77′ Vanhoolandt (1-0).