Harelbeke stoot door in Beker van België na strafschoppen

Lucas Giorlando (links) in strijd met Besart Selmani (rechts). © Bart

Harelbeke plaatst zich voor de volgende ronde van de Croky Cup door Olympic Charleroi te verslaan na strafschoppen (5-3). Na negentig minuten stond het 0-0.

De thuisploeg kende een moeilijke eerste helft. Charleroi was dominant en creëerde een aantal goede kansen langs Jatta. Zijn eerste schot vloog over, zijn vrije trap net naast. Op het halfuur duwde een attente Degrendel de zware uithaal van de bedrijvige spits in hoekschop. Tussendoor kopte Doornaert de enige kans voor de thuisploeg over. In het slot van de eerste helft kopte Durieux voor de bezoekers naast en trapte opnieuw Jatta na een individuele actie in het zijnet.

Met Cremers in de plaats van Selmani kwam Harelbeke scherper uit de kleedkamer. De doorsteekbal van Vlieghe vond Descheemaeker, die niet voorbij de bezoekende doelman geraakte. Vijf minuten later trapte Cremers voorlangs. Charleroi kwam minder in de buurt van Degrendel, maar kreeg op het uur wel een uitgelezen kans op de voorsprong. Na een voorafgaande duwfout beging Doornaert ongelukkig handsspel en de ref zag er een strafschop in. Bezoeker Jatta viseerde de paal.

In het slot pakte Cremers nog uit met een lage schuiver op de doelman en trapte Giorlando voor Charleroi naast waardoor strafschoppen moesten beslissen. Cremers trapte de eerste voor Harelbeke binnen, terwijl Degrendel de eerste van de bezoekers stopte. Daarna maakten Vanneste, Vlieghe, Descheemaeker en tot slot Vandenbroucke het af.

Harelbeke trekt volgende week naar FC Turnhout uit de tweede amateurklasse B, dat met 2-0 won van Anderlues. Inzet van dat duel wordt een thuiswedstrijd tegen OH Leuven.