Harelbeke na de rust voorbij Eernegem

Rex Denoo probeert de oprukkende Gianni Vanhaecke te stoppen. © VDB

Harelbeke kende weinig problemen met SK Eernegem. Na de rust legden de Ratten de Kanaries over de knie.

In de eerste periode hadden de bezoekers het veldoverwicht, maar echt grote kansen vloeiden daar niet uit voort. Afstandsschoten van Valentin Romont en Joachim Vercouter konden Sibe Van Hullebus niet bedreigen. Na negen minuten stak Eernegem een eerste keer de neus aan het venster, maar Dwight De Groote kon onvoldoende bij een voorzet van Rex Denoo om gevaarlijk te zijn.

Iets voor het kwartier knalde Joachim Vercouter naast de linkerbovenhoek. Aan de overzijde mocht Dwight De Groote alleen op Pieter Merlier afgaan, maar hij werd net voldoende naar de buitenkant gedreven. Zijn schot werd gekeerd door Merlier. Harelbeke had dan wel het beste van het spel, maar de beste kans was nog voor de thuisploeg. Nick Van den Kerchove zette voor vanop rechts, maar Maxim Pieters kon niet naar beneden knikken. Er werd gekeerd bij 0-0.

Na de pauze stak Harelbeke een tandje bij. Dat resulteerde na vier minuten al in de 0-1. Valentin Romont legde aan van buiten de zestien. Zijn schoot leek niet voor gevaar te zorgen, maar Sibe Van Hullebus verkeek zich op het schot: 0-1. Een minuut later werd het al 0-2. Romont zette voor vanop rechts, Timothy Van de Wouwer kon met zijn rug naar doel aannemen en hij legde de bal mooi met buitenkant rechts in de linkerbenedenhoek. Daarna bleven de bezoekers de lakens uitdelen.

Doelman Pieter Merlier kende een haast werkloze tweede helft. De 0-3 was dan ook dichter dan de aansluitingstreffer. Diego Dewilde moest nog een bal van de lijn keren, maar halfweg de tweede helft was het dan toch raak. Gianny Vanhaecke werd foutief gestopt in het strafschopgebied. Romont zette de daaropvolgende elfmeter feilloos om. Een vrijschop van Viktor Notebaert en een kopbal van de ingevallen Rob Claeys – allebei naast doel – waren de laatste wapenfeiten. (BV)