Harelbeke met het kleinste verschil onderuit tegen Pepingen-Halle

Viktor Notebaert. © (Foto VDB)
Redactie KW

Na een slordige partij voetbal trok KRC Harelbeke aan het kortste eind. SK Pepingen-Halle had genoeg aan een treffer van de bedrijvige Morais De Almeida om de overwinning te pakken.

De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Cremers en Notebaert besloten naast. Morais De Almeida waarschuwde aan de overzijde met een verrassende trap tegen de paal. Notebaert zorgde het vaakst voor gevaar bij de thuisploeg, maar doelman Deweerdt lag telkens in de goede hoek. Op het halfuur duwde Degrendel de poging van Morais De Almeida in hoekschop.

In de tweede helft raakten Notebaert en Charles Noppe niet voorbij Deweerdt. De stiftbal van Morais De Almeida was te zwak om Degrendel te verontrusten. Een minuut later botste ook Benhamed op Degrendel. Cremers zorgde daarna voor opwinding. Eerst ging zijn schot via een verdedigend been naast. Even later legde hij prima af op Selmani, die zwak in de handen van de bezoekende doelman besloot. Van Poucke kopte na hoekschop ook al in de armen van de doelman. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Jens Noppe liet zich aftroeven door Ngadrira, die de rechterflank oprolde en uiteindelijk een perfecte voorzet afleverde naar de tweede paal waar Morais De Almeida scoorde. Een vrijschop van Notebaert, een kopbal van Doornaert en een kopbal van Lecour waren daarna onvoldoende om nog een gelijkspel af te dwingen. Ketels ontsnapte nog aan rood toen hij de doorgebroken Morais De Almeida neertrok. De vrijschop van Miceli vloog over. In de slotminuut vergat Pepingen-Halle het helemaal af te maken op de counter. Lufimbu plaatste het leer buiten het bereik van Degrendel, maar ook naast het doel.

(FM – Foto VDB)