Harelbeke loopt tegen nederlaag aan in Gent

Dylan Descheemaecker, hier in het wit op archiefbeeld, miste een kwartier voor tijd vanop de stip. © VDB

KRC Harelbeke sloot het seizoen af met een 2-0-nederlaag op het kunstgrasveld van KRC Gent. In vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Gullegem wisselde trainer Degomme zijn ploeg op twee plaatsen. Van Den Bergh en Romont vervingen de geblesseerde Notebaert en Lebsir.

Veel animo bracht de wedstrijd niet. Een jeugdig Gent nam het initiatief en Harelbeke probeerde af en toe gevaarlijk uit te breken, maar uitgespeelde kansen bleven schaars. Lange tijd leek de eerste helft af te stevenen op een scoreloos gelijkspel. Op slag van rust opende de thuisploeg dan toch de score. Gent kreeg een vrijschop en Elewaut zette zich achter het leer. Doelman Merlier was kansloos.

Penaltymisser

Na de pauze teerde Gent op zijn voorsprong. Na de inbreng van topschutter Descheemaecker kwam Harelbeke iets meer dreigen, maar doelman Maes moest geen mirakels verrichten om de 1-0 vast te houden. Halfweg de tweede periode kon de thuisploeg zijn bonus zelfs verdubbelen. Opnieuw Elewaut knalde deze keer de voorzet van Berghmans in één tijd binnen.

Een kwartier voor tijd probeerde Harelbeke met een dubbele wissel het tij nog te keren. Bijna met resultaat want ogenblikken later ging de bal op de stip. Harelbeke kreeg de kans op de aansluitingstreffer, maar Descheemaecker zag zijn strafschop gestopt door Maes. De Gentse zege kwam daarna niet meer in gevaar waardoor de Oost-Vlamingen met een goed gevoel naar de eindronde trekken. Harelbeke eindigt het seizoen op een twaalfde plaats.

Doelpunten: 44′ Elewaut (1-0), 67′ Elewaut (2-0).