Harelbeke krijgt het deksel op de neus in Bornem

Jessy Lebsir zorgde voor de gelijkmaker maar zag Bornem later toch weer scoren. © VDB

Op bezoek bij KSV Bornem leed KRC Harelbeke een pijnlijke 2-1-nederlaag. Harelbeke speelde quasi een volledige tweede periode op de helft van de tegenstander, maar de Bornemse doelman hield de drie punten in eigen huis.

Na de verloren derby tegen Winkel Sport koos trainer Degomme met Vlieghe, Vanneste en Romont voor drie andere namen in de basis. Selmani en Maleon verdwenen naar de bank, Notebaert was geschorst. Bornem, dat vooraf twee punten meer telde, startte prima met een vroeg doelpunt. Met het hoofd verlengde Weuts de vrije trap van Vermeire in doel. De wedstrijd ging goed op en neer en Harelbeke probeerde snel terug te slaan, maar de kopbal van Van Den Bergh likte de deklat. Na 24′ kwam Harelbeke toch langszij wanneer Lebsir de voorzet van Romont perfect afwerkte. 1-1 werd ook de ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft ging Harelbeke verwoed op zoek naar de zege. De kopbal van Vanneste werd uitstekend gepareerd door doelman Coppens. De bezoekers bleven aandringen, maar Coppens hield ook de pogingen van Lebsir en Maleon uit zijn doelvlak. De ingevallen Maleon trapte na doorkoppen van Descheemaecker een volgende mogelijkheid voorlangs. Ook Selmani kwam niet tot scoren. Zijn poging werd door de Bornemse keeper uit de hoek geranseld. Een voetbalwijsheid zegt dat wie niet scoort, het deksel op de neus krijgt en dat was in deze wedstrijd niet anders. De eerste kans uit de tweede helft voor de thuisploeg was meteen raak. Serrou maakte de actie en legde breed op Cham die de 2-1 binnentikte. Met nog 7′ op de klok trachtte een strijdvaardig Harelbeke de nederlaag nog af te wenden, maar dat lukte niet.