Harelbeke kan tegen Sparta Petegem de nederlaag niet afwenden

Bij zijn debuut in de tweede amateursklasse leed KRC Harelbeke een nipte 1-0-nederlaag op het veld van Sparta Petegem.

De partij zat goed op slot tot halfweg de eerste periode. Thuisspeler Basyn glipte tussen twee Harelbeekse verdedigers door en vond Crispyn, die met een omhaal naast besloot. Harelbeke reageerde met een schot van Noppe net over. Naarmate de eerste helft vorderde, nam Petegem de match in handen. Een voorzet van Rinus Vanborm werd aan de tweede paal naast gegleden en een schot van Crispyn zoefde rakelings naast de kruising. Zo bleef het 0-0 tot aan de rust.

Prijs na de koffie

Meteen na de pauze was het wel raak. Joye schilderde een vrije trap op het hoofd van Crispyn (foto), die Merlier kansloos liet (1-0). Nog geen tien minuten later een identieke situatie, maar deze keer werd het doelpunt afgevlagd voor buitenspel. Daarna kwamen er opnieuw kansen aan beide zijden. Voor Harelbeke konden Romont en Van De Wouwer de opgelegde mogelijkheden niet benutten, terwijl Merlier aan de overzijde Joye en Petegem van een doelpunt hield.

Hoop op tot op het einde

Twintig minuten voor tijd leek de wedstrijd gespeeld. Anton Vanborm mocht op wandel door de Harelbeekse defensie, Notebaert tikte hem aan en de ref legde de bal op de stip. De elfmeter van Joye spatte echter uiteen op de paal, waardoor Harelbeke er opnieuw in geloofde. Petegem kreeg het moeilijk en Vlieghe zag zijn kopbal via de onderkant van de lat terug het veld inspringen. Even later botsten zowel Maleon als Lebsir op de Petegemse doelman en in blessuretijd strandde de plaatsbal van Noppe op de paal, waardoor Harelbeke met het kleinste verschil de boot inging.

Doelpunt: 48′ Crispyn (1-0).