Harelbeke gaat winnen met kleinste verschil bij concurrent Sint-Niklaas

08/04/17 om 23:23 - Bijgewerkt om 23:22

Na een 0-1-overwinning op het veld van rivaal SK Sint-Niklaas springt KRC Harelbeke over Sint-Niklaas en Bornem naar de tiende plaats in de stand.

Harelbeke gaat winnen met kleinste verschil bij concurrent Sint-Niklaas

© VDB

Voor de Ratten is het behoud stilaan in zicht, want met nog twee speeldagen te gaan, moeten zowel Gullegem als Westhoek nu al vier punten meer halen. Voor de partij op Sint-Niklaas wijzigde trainer Didier Degomme in vergelijking met de gewonnen thuiswedstrijd tegen Aalst zijn ploeg op twee plaatsen. Niels De Loof kwam terug op zijn vertrouwde linksachterpositie en ook Jens Noppe stond na twee weken blessureleed opnieuw aan de aftrap. Jeroen Doornaert (geelgeschorst) en Tjardo Techel (invaller) verdwenen uit de basis. Een volwassen spelend Harelbeke had de wedstrijd van meet af aan onder controle en gaf weinig of geen kansen weg. Sint-Niklaas mikte in de eerste helft vooral op gevaar na stilstaande fases. Een aantal hoekschoppen zorgden voor de nodige dreiging, maar doelman Merlier moest geen mirakels verrichten om zijn netten schoon te houden. De Ratten zelf kregen in die eerste 45' een uitstekende kans langs Romont, maar doelman Merckx redde gevat.

Aan het begin van de tweede helft klopte Harelbeke nadrukkelijker op de deur. Na een goede voorzet van Noppe kopte Selmani de 0-1 binnen. Daarna hielden de paarswitten controle. Sint-Niklaas koos in zijn zoektocht naar de gelijkmaker voor de lange bal, maar Harelbeke bleef makkelijk overeind. Voor de tweede week op rij hield de Harelbeekse defensie de nul waardoor de Ratten in de weken van de waarheid een broodnodige zes op zes pakken.

Harelbeke: Merlier, Van Den Bergh, Vlieghe, J. Noppe, Romont, (76' Maleon), Woodruff, Selmani, Notebaert, De Loof, Vanneste, Lebsir (85' C. Noppe).

Doelpunt: 50' Selmani (0-1).

(FM - foto Bart)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!