Harelbeke deelt de punten met Ronse

Dylan Descheemaecker scoorde twee keer voor Harelbeke. © (Foto VDB)

Harelbeke en Ronse deelden de punten na een 2-2-gelijkspel. Descheemaecker tekende voor de beide Harelbeekse doelpunten.

In een zwakke eerste helft bleef het lang wachten op kansen, maar bij de eerste goede mogelijkheid was het wel raak. Descheemaecker verlengde de vrije trap van Selmani met het hoofd in de verste hoek. Kort voor de pauze was er goed stoorwerk van Pyck, maar Vandenheede kon de voorzet niet in doel besluiten.

Meteen na de koffie kreeg Harelbeke een koude douche te verwerken. Lambo plaatste het leer in de linkerbenedenhoek buiten het bereik van Degrendel. Vandenheede reageerde aan de overzijde met een laag schot dat net naast vloog. Op het uur voorkwam Degrendel een achterstand door de center van Thissen met één hand weg te duwen. Pyck, diep gestuurd door Ketels, dreigde met een schot vanuit een scherpe hoek, maar doelman Baas redde met de voet. Ook de poging van Vlieghe werd afgeweerd door de bezoekende goalie. Twee minuten later stond het 1-2. Degrendel werd gehinderd waardoor hij de vrije trap van Van Wingen niet voldoende kon wegwerken en de pas ingevallen Boucart trapte genadeloos binnen. De thuisdoelman hield daarna Lambo van een doelpunt. Topschutter Descheemaecker deed de rest. Op een vrijschop van Ketels kopte hij de 2-2 voorbij een grabbelende Baas.

Harelbeke ging op zoek naar de zege, maar de pogingen van Selmani en Vlieghe vlogen over en naast. Na een tweede gele kaart voor bezoeker Lekhechine probeerde Vanneste het met een rechtstreekse vrijschop. Zijn trap strandde echter tegen de buitenkant van de paal. Aan de overzijde kreeg ook Ronse nog een kans op de zege. Na balverlies van Selmani moest Vanneste gepast tussenkomen om Lambo het scoren te beletten. Het bleef finaal bij een billijk gelijkspel na een tweede helft die een pak aangenamer was om volgen.

(FM – Foto VDB)

Doelpunten: 37′ Descheemaecker (1-0), 48′ Lambo (1-1), 73′ Boucart (1-2), 78′ Descheemaecker (2-2).

Rood: 84′ Lekhechine (2x geel).