Harelbeke deelt de punten in weinig opwindende partij

Valentin Romont kreeg enkele kansjes maar kwam ook niet tot scoren. © VDB

Het duel tussen middenmoters KRC Harelbeke en KSV Bornem eindigde in een billijk 0-0 gelijkspel. Geen van beide ploegen, die evenveel punten tellen, kon zijn wil opleggen.

Het publiek in Harelbeke bleef de volle negentig minuten op zijn honger zitten. In de eerste helft waren de kansen op de vingers van één hand te tellen. Bornem opende nochtans goed met een eerste poging van Weuts, die centraal voor doel een voorzet van Van Den Eynde hoog over trapte. Na eenentwintig minuten waren de bezoekers daar opnieuw. Een verre inworp vloog tot bij de tweede paal, waar Serrou met een lage schuiver uitpakte, maar Merlier was attent. Na een aflegger van Weuts schoot Van Den Eynde de derde bezoekende mogelijkheid over. Kort voor rust tekende Romont eindelijk voor het eerste gevaar van de thuisploeg, maar een Bornemse verdediger lag in de baan van het schot.

Tweede helft

Harelbeke, dat naast Doornaert, Meerschman en Notebaert ook topschutter Descheemaecker miste, kwam beter uit de kleedkamer. De Ratjes toonden meteen hun intenties met enkele halve kansjes. Maleon en Noppe besloten in de handen van De Loose, terwijl de pogingen van Vlieghe en Romont over doel vlogen. Op het uur was Harelbeke er weer. Een snelle omschakeling via Lebsir en Romont kwam tot bij Maleon, die het leer over doel devieerde. Bornem reageerde met een schot van Serrou naar de korte hoek. Merlier duwde in hoekschop. Daarna bleef het een halfuur windstil. Pas in de slotfase wakkerde het vuur terug op. Een hoekschop van Serrou waaide maar net over de lat, terwijl Weuts aan de overzijde een vrije trap van Vanneste bijna in eigen doel verlengde. Een doelpunt bleef echter uit waardoor beide ploegen zich konden vinden in dit gelijkspel.