Harelbeke brengt punt mee uit Sint-Niklaas

Trainer Didier Degomme kon leven met het gelijkspel van KRC Harelbeke (archiefbeeld). © VDB

KRC Harelbeke speelde voor de tweede week op rij gelijk. Op verplaatsing bij SK Sint-Niklaas werd het 1-1.

De Ratten moesten het doen zonder Meerschman, Pyck en Descheemaecker, die de voorbije week uitvielen op training, en de nog steeds geblesseerde Vercouter. Het openingskwartier was voor de bezoekers dan ook een beetje zoeken, te meer Sint-Niklaas furieus van start ging. Op het kwartier werd de thuisploeg daarvoor beloond met de 1-0 nadat De Witte een hoekschop afrondde. Harelbeke herstelde in het tweede deel van de eerste helft langzaam maar zeker het evenwicht. Toch bleef het 1-0 tot aan de rust.

In de tweede helft speelde paars-wit de thuisploeg van het kastje naar de muur. Sint-Niklaas moest achteruit, maar veel uitgespeelde kansen leverde dat voor Harelbeke niet op. Toch werd het 1-1 na een collectieve bezoekende aanval. Een voorzetschot vanop rechts werd weggewerkt in de Wase defensie tot bij Cremers, die overhoeks de winkelhaak viseerde. In de absolute slotfase zocht Harelbeke nog naar de winnende treffer, maar het bleef bij een billijk 1-1-gelijkspel.

“We speelden ongetwijfeld onze beste 45 minuten van het seizoen, maar hadden met de afwezigheid van Pyck en Descheemaecker net iets te weinig stootkracht vooraan”, reageerde trainer Didier Degomme, die al bij al kon leven met de puntendeling.

Doelpunten: 15′ De Witte (1-0), 83′ Cremers (1-1).