Harelbeekse minivoetbalhappening brengt enkele spannende finales

Het goede doel van dit jaar was co-living. © MC
Redactie KW

Al voor de zevenentwintigste keer werd op de bijvelden van het Harelbeekse Forestierstadion de voetbalhappening georganiseerd.

Op zaterdag begon het tornooi met minder goed weer, maar zeker op zondag was de zon volop van de partij. Tientallen vrijwilligers en scheidsrechters zorgden voor een vlekkeloze organisatie. Speaker Martin Ameye bezorgde het tornooi in zijn eigen stijl alweer een surplus. De apotheose van het tornooi vond zondag plaats met verschillende jeugdfinales en uiteraard de finale bij de heren. Daarin nam Embro Energy het op tegen Schrijnwerken Christ D’Haese. Embro bestond uit minivoetballers en hield er dus een andere speelstijl op na dan Schrijnwerken D’Haese, met heel wat nationaal spelende veldvoetballers in de rangen.

D’Haese won met 4-3 na een uitermate spannende finale. Ook in de andere categorieën verliep de eindstrijd spannend. Bij de dames wonnen de Golden Oldies, bij de U8 was dat HT Eernegem. Bij de U9 was KRC No Limit de beste, bij de U11 waren dat de Young Friends. Capuccino Waregem zegevierde bij de U13. bij de U15 won Devolder Ingelmunster. Dynamo Brouwputje won de ambiancebeker, en of dat gevierd werd.

Het goede doel van dit jaar was co-living, een concept waarbij vijf vrienden met een beperking de mogelijkheid krijgen om samen te leven in een eigen woning, met gespecialiseerde ondersteuning op maat. Al bij al weer een geslaagd weekend waarin honderden jonge en minder jonge voetballers een leuk weekend beleefden.

(MC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier