‘Half West-Vlaams’ KMSK Deinze ook naar tweede klasse

Alessio Staelens woont in Lauwe. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Goed nieuws voor KMSK Deinze. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) reikt geen licentie uit aan FC Dender en Sporting Hasselt en daardoor promoveert de ploeg van Jan Ceulemans naar tweede. En bij Deinze zitten er opvallend veel West-Vlamingen…

Deinze, dat is een halve West-Vlaamse club. Vooral in de spelersgroep zit er een pak West-Vlaams talent.

Doelman Brecht Laleman (ex-SKV Zwevezele, KFC Meulebeke en KM Torhout) woont in Zwevezele. In de verdediging hebben we Mickenson De Pessemier (ex-KSV Roeselare, Club Brugge en KM Torhout), die in Roeselare woont en Birger Longueville (ex-Club Brugge en KSV Roeselare), die in Brugge geboren werd. Ook Jonas Vervaeke heeft West-Vlaamse roots. Hij woont in Lauwe en speelde nog voor RC Lauwe, KV Kortrijk en Winkel Sport.

In het middenveld hebben we Alessio Staelens (ex-Lauwe, KV Kortrijk en Club Brugge), die dit seizoen van Cercle Brugge werd geleend. Hij woont in Menen. Frederik Declercq heeft een verleden bij VK Kachtem, KSV Ingelmunster, SWI Harelbeke, WS Lauwe, KV Kortrijk en KSV Roeselare. Hij woont nu in Zulte.

In de spits wordt Arne Naudts uitgeleend door Cercle Brugge. Ruben Pyck (ex-SV Bredene en KM Torhout) woont in Oostende. Tibo Van de Velde (ex-Club Brugge en KSV Roeselare) woont in Maldegem en Vince Geryl (ex-KFC Varsenare, KVK Ieper en KVK Westhoek) woont in Varsenare.

Ook bij de technische staf vinden we West-Vlaams bloed terug. Technisch directeur Mario David werd geboren in Izegem en runt er nu zijn bedrijf David & Ehrig. Hulptrainer en ex-Rode Duivel Geoffrey Claeys is ook een Bruggeling en keeperstrainer Stefaan Vergote woont in Deerlijk.

(Bert Denolf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier