‘Gullegemnaar’ Lauden Hugelier (KVK Westhoek) trekt naar FC Gullegem

Een beeld van afgelopen weekend. Daan Debouver, die nu bij FC Gullegem speelt en straks naar KFC Mandel United trekt, schermt de bal af. In zijn rug Lauden Hugelier bij KVK Westhoek, die straks naar de Poezelhoek komt. Hij begon in Gullegem te voetballen, maar zal volgend seizoen voor het eerst voor het Gullegemse fanion uitkomen. © VDB
Wouter Vander Stricht

Lauden Hugelier (28) speelt volgend seizoen op de Poezelhoek. Na één seizoen bij KVK Westhoek komt hij volgend jaar uit voor de ploeg waar hij destijds voor het eerst de schoenen aantrok.

Toen heette die club nog SK Gullegem, waarna een fusie met Wevelgem volgde. Lauden Hugelier trok naar Moeskroen en haalde daar het eerste elftal. Via passages in KSV Oudenaarde en KFC Izegem koos hij vorig jaar voor KVK Westhoek.

Hugelier, die beroepshalve kinesist is, keert dus terug naar het dorp waar hij opgroeide. De verdediger die ook op het middenveld uit de voeten kan, mag gezien worden als de opvolger van Jenci Dejonghe. Die tekende eerste wel bij bij FC Gullegem, maar trekt nu alsnog naar zijn oude club RC Harelbeke.