Gullegem weet opnieuw wat winnen is

Stevig duel tussen Indy Vancraeyveldt (rood) en Michel Sambou (geel). © VDB

Zondagmiddag won Gullegem met 2-1 van het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas. Pas in de absolute slotfase maakte de thuisploeg het verschil.

Eindelijk nog eens een overwinning voor Gullegem. De rood-witte fans hadden er lang moeten op wachten, maar die derde zege was meer dan verdiend. Van bij de aftrap nestelde de thuisploeg zich op de helft van de bezoekers. Ondanks uitstekende kansen slaagden Stael en Seignez er niet in te scoren. Ook Vanhaecke geraakte niet voorbij de uitstekende bezoekende doelman. Net voor de rust en na een geharrewar, trof Seignez de paal.

Na tien minuten in de tweede helft, de eerste keer dat Sint-Niklaas in de Gullegemse rechthoek verscheen, was het meteen bingo. De thuisploeg was niet onder de indruk en reageerde meteen. Copping kreeg een reuzenkans maar de Gullegemse spits mikte naast. Het was slechts uitstel. een minuut later trof uitblinker Seignez raak. Gullegem wilde meer, maar moest wachten tot in blessuretijd. Dejonghe kopte een hoekschop voorbij de machteloze grabbelende bezoekende doelman. Het Gullegems feestje kon beginnen.