Gullegem troeft Temse af: 3-0

Lee Roy De Keersmaecker van Temse in een duel met Erwin Fledrick van Gullegem. © VDB

Na de stopgezette wedstrijd op Izegem kreeg Gullegem titelfavoriet Temse over de vloer. Weinige gaven de rood-witten kansen, maar de jongens van Dirk Azou haalden het met afgetekende 3-0 cijfers. Toch duurde het nog tot in blessuretijd vooraleer de jonge Cremers met twee doelpunten de eindstand vastlegde.

In de eerste helft bleef het gevaar beperkt. Gullegem dreigde via de dribbelvaardige Ntambue, Temse nam bijwijlen doelman Degrendel op de korrel. Pas na een uur kwam er echt leven in de brouwerij. De eerste kans was voor thuisspeler Moding, die dan toch bij Gullegem blijft, maar zijn schot was te slap om de bezoekende doelman te verrassen.

Het was slechts uitstel. Twee minuten later zette Pierre voor, Ntambue rondde mooi af. De bezoekers moesten nu helemaal uit hun kot komen en dat was koren op de Gullegemse molen die nu voluit konden counteren.

Doelpunten: 66′ Ntambue 1-0, 91′ en 92′ Cremers 2-0 en 3-0.