Gullegem onderuit tegen Sint-Niklaas

Indy Vancraeyveldt. © (Foto VDB)

FC Gullegem moest tegen een goed op dreef zijnde Sint-Niklaas met de kleinste cijfers de duimen leggen. En dat hadden de rood-hemden niet verdiend. Toch werd het 0-1 voor de bezoekers.

Sint-Niklaas nam weliswaar de beste start. Ondanks het feit dat de klaasjes in de eerste helft de bovenhand namen, geraakten ze moeilijk aan doelkansen. Op het kwartier kwam de thuisploeg wel goed weg toen bezoeker Verspeeten twee keer mocht aanleggen. Net voor het halfuur viel het enige doelpunt: na een aarzeling in de Gullegemse verdediging haalde de technische vaardige Laref vernietigend uit. Aan de overkant, net voor de rust, kwam Simoens dicht bij de gelijkmaker.

Na de pauze, met Soenens in plaats van Dekiere en Stael op het middenveld, nestelde Gullegem zich voortdurend op de helft van de bezoekers. Vancraeyveldt en Ntambue namen de bezoekende doelman onder vuur. Maar die gaf geen krimp. Ook niet toen Vancraeyveldt en Simoens, telkens na hoekschop hard uithaalden. Gullegem had beter verdiend dan een nipte nederlaag.