Live Groot volksfeest in Zulte en Waregem na bekerwinst

17/03/17 om 11:00 - Bijgewerkt op 19/03/17 om 18:13

Zaterdagavond stonden KV Oostende en Zulte Waregem tegenover elkaar in het Koning Boudewijnstadion voor de bekerfinale. Het werd een ware volksverhuizing vanuit West-Vlaanderen. De match zelf werd een thriller van formaat, die pas beslist werd na strafschoppen. Essevee was de beste, zaterdagnacht en zondag wordt er dan ook volop gevierd in Waregem en omstreken. Volg hier alles live!

Groot volksfeest in Zulte en Waregem na bekerwinst

© Belga

 • Matthias Feyen

  IN BEELD Warm onthaal voor spelers Zulte Waregem in Zulte

  De spelers van Zulte Waregem werden zondag eerst in Zulte ontvangen door een massaal opgedaagd publiek. Bekijk hier enkele beelden en lees hier het verslag.

 • Matthias Feyen

  IN BEELD Fans massaal op de afspraak voor huldiging spelers in Waregem

  Na hun ontvangst in Zulte trokken de spelers van Zulte Waregem zondagmiddag naar de markt van Wargem. De beelden kan je hier bekijken.

 • Tom Van Houtte

  Spelers weggeleid als echte helden

  De spelers en technische staf hebben zonet de Markt van Waregem verlaten. Als echte helden werden ze via een binnengang van winkelcentrum Het Pand uit de menigte weggeleid.

 • Tom Van Houtte

  We are the champions

  Met een krachtig 'Forza SV' en het uitbundig meegezongen 'We are the champions' is de eigenlijke hulde van de bekerwinnaar achter de rug. Het bekerfeestje zelf nog lang niet...

  De bekerwinnaars.

  De bekerwinnaars. © TVH

 • Tom Van Houtte

  De digicorder van Sammy Bossut

  Nog een leuke anekdote van gisterenavond: Sammy Bossut had de finale opgenomen, maar zijn digicorder stond niet lang genoeg geprogrammeerd zodat hij de penaltyreeks niet in beeld had. Gelukkig bracht keeperstrainer Gianny De Vos redding.

 • Tom Van Houtte

  VIDEO Vreugde in Waregem als spelers op het podium komen

 • Tom Van Houtte

  Francky Dury nog altijd onder de indruk

  Zonet verscheen trainer Francky Dury op het podium en die is nog altijd onder de indruk van gisteren. "We willen deze Markt in de toekomst nog laten vollopen", beloofde hij.

  Er is naar schatting zo'n 3.000 tot 4.000 man aanwezig.

 • Tom Van Houtte

  Spelers zijn aangekomen in Waregem

  De spelers van Zulte Waregem zijn een aantal minuten geleden aangekomen en bestijgen zodadelijk het podium.

  De spelers van Zulte Waregem.

  De spelers van Zulte Waregem. © TVH

 • Matthias Feyen

  KV Oostende pakt uit met aftermovie

 • Tom Van Houtte

  Nog geen spelers te zien

  Er zijn nog geen spelers te zien op de markt van Waregem. Ze worden verwacht rond 16.30 uur.

 • Tom Van Houtte

  VIDEO Feest in Waregem

 • Tom Van Houtte

  Dury en Naessens straks ereburger van Zulte

  De gemeente Zulte is door de tweede bekerwinst van Zulte Waregem zo vervuld met trots dat burgemeester Simon Lagrange prompt voorstelt trainer Francky Dury en gewezen voorzitter Willy Naessens het ereburgerschap aan te bieden. Dat moet formeel nog bekrachtigd worden door de gemeenteraad.

  Hulstenaar Dury is ook al ereburger van Waregem. Zultenaar Naessens (van het gelijknamige dakwerkenbedrijf en niet te verwarren met de zwembadbouwer) was net als Dury ook lange tijd aan Zultse VV verbonden. Op dit moment is hij nog bestuurslid van Essevee.

  Willy Naessens (l.) en Francky Dury: voorgoed deel van het Zultse patrimonium.

  Willy Naessens (l.) en Francky Dury: voorgoed deel van het Zultse patrimonium. © Foto Belga

 • Tom Van Houtte

  Dit verstaan ze in Waregem onder 'de kerk verplaatsen' (mei 2013)

  In zijn tweet verwijst Davy De fauw naar het feest dat vier seizoenen geleden losbarstte in Waregem, toen Zulte Waregem in Anderlecht nochtans net naast de titel had gegrepen.

 • Tom Van Houtte

  Ook geblesseerde Davy De fauw heeft zin in een feestje

  De vice-aanvoerder roept de Esseveefans op om zich tegen 16 uur massaal naar de hulde op de Waregemse Markt te begeven.

 • Tom Van Houtte

  Veel volk voor Zultse hulde bekerwinnaar

  Dat valt toch af te leiden uit een filmpje dat Zulte Waregem op zijn sociale media heeft gepost. In Zulte wordt er momenteel gefeest op het Gaston Martensplein. En Essevee heeft de weergoden mee, want voorlopig blijft het droog op de grens van Oost- en West-Vlaanderen.

 • Matthias Feyen

  Schepen van Sport uit Oostende heeft nieuwe plannen

 • Olivier Volckaert

  Dury: "Derijck was een risico"

  "We beslisten pas vrijdagavond over Derijck. Ik koos voor ervaring. We speelden tegen Dimata en Musona hé! Hij is sterk in de communicatie. Het was een gokje, maar het rendeerde gelukkig. Je mag niet vergeten dat hij zich de voorbije stevig in het zweet gewerkt heeft. Die basisplaats kwam er niet zomaar."

 • Olivier Volckaert

  Francky Dury: "We trainden op strafschoppen en dat heeft gerendeerd"

  Francky Dury kon lachen op de persconferentie. "We trainden deze week met veel aandacht voor strafschoppen. De jongens hebben dat ernstig genomen. Dat is positief."

 • Olivier Volckaert

  Yves Vanderhaeghe: "Andere jongens aangeduid voor strafschoppen"

  Voor de strafschoppenreeks was er even discussie op de KVO-bank. Er werd op de persconferentie over gevraagd. "Er waren andere jongens aangeduid, dat klopt", gaf Yves Vanderhaeghe toe. "Maar na 120 minuten telt dat niet meer. Er waren al spelers vervangen. Er waren er vermoeid, met krampen. Neen, ik verwijt de jongens die gemist hebben ook niets."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!