Groene Leeuwen pakken de titel

VV Groene Leeuwen Ruiselede worden kampioen in 4de provinciale B. © Bart

Na een strijd van vijf weken tegen rivaal FC Lichtervelde trok Ruiselede aan het langste eind en pakt verdiend de titel in vierde provinciale B.

De thuisploeg begon heel gespannen aan het duel tegen Dudzele en had duidelijk de kampioenenstress op het lijf. In de aanvangsfase leed het enkele keren onnodig balverlies en dat strafte bezoeker Ducheyne af met de 0-1, toen hij een afvallende bal van op afstand met een harde knaller mooi in de linkerbenedenhoek besloot. De Groene Leeuwen leken even aangeslagen maar na een mooie actie kon Dewitte vier minuten later de gelijkmaker netten. Sein voor de thuisploeg om een versnelling hoger te schakelen. De bezoekers raakten na de 1-1 niet meer onder de druk uit en incasseerden enkele minuten later de 2-1 nadat doelman Neyt een hard schot niet kon klemmen en de goed gevolgde Halain makkelijk kon binnentikken. Rust werd bereikt met een 2-1 tussenstand. Na de rust kwamen de Groene Leeuwen gedreven uit de kleedkamer en Halain nette zijn tweede doelpunt vijf minuten na rust. Ze drukten verder door en twintig minuten voor het einde zette Dewitte met een vrije trap vanop 35 meter de eindstand, een flatertje van doelman Neyt die de bal door de handen liet glippen. Het laatste kwartier was er gewoon te veel aan.

Doelpunten: 7′ Ducheyne (0-1), 11′ De Witte (1-1), 24′ Halain (2-1), 51′ Halain (3-1), 71′ De Witte (4-1)

GL Ruiselede: Devlaminck, Vandierendonck, De Smet, De Vriendt (46′ Van Tieghem, 52′ Vermeersch), Callewaert, De Backer, Halain, De Witte, Sneyers, Campus en Van Daele (60′ Baert)