Gratis toegang en feest voor senioren bij KV Oostende met dochter van Lucy Loes aan microfoon

Therese Van Meerbeeck samen met voorzitter Lejaeghere én de twee mascotten van KVO, Manten en Kalle. (Foto FRO)
Redactie KW

Ter gelegenheid van de West-Vlaamse derby tussen KV Oostende en KV Kortrijk kregen de Oostendse senioren gratis toegang tot het Albertpark.

Meer dan duizend senioren maakten gebruik van dat sportief geschenk. De wedstrijd zelf eindigde op 0-0 maar voor en na de match werden de aanwezige senioren in de watten gelegd. Speciaal voor deze senioren-dag kwam Therese Van Meerbeeck, dochter van wijlen Lucy Loes, de samenzang leiden voor het Oostendse volkslied ‘Op de visschemarkt’. Het klonk indrukwekkend want ondertussen kennen de KVO-fans het lied allemaal vanbuiten. Ook tijdens de wedstrijd werd het refrein nog enkele keren herhaald.

“Ontroerd”

“Ik ben echt ontroerd dat ik de kans gekregen heb om in het Albertpark, net als mijn moeder, te mogen zingen voor de KVO-voetbalfans,” verklaarde Therese Van Meerbeedck. “Ik kan me nu pas goed realiseren waarom mama zo graag naar het voetbal kwam om te zingen in zo een stadion. Ik kan het gevoel moeilijk beschrijven maar het is zalig! Ik hoop dat de tenen van mama gekruld hebben in haar graf.”

(FRO-foto FRO)