Giovanni Berritella pakt na 25 op 30 eerste periode met WS Bellegem (4C)

Giovanni Berrittella: "We doen weer aan klantenbinding." © AHB
Redactie KW

WS Bellegem mocht na een 3-2-zege tegen Dentergem net als vorig seizoen de eerste periodetitel vieren. “De eerste prijs is binnen, nu gaan we voor promotie”, zegt assistent-trainer Giovanni Berritella. Zondag trekt zijn ploeg naar Stasegem.

“We hoeven niet vals bescheiden te doen. Als de kans zich voordoet, willen we de stap naar derde provinciale zetten”, bekent de Bellegemse T2. “Maar de weg is nog lang. Sinds de intrede van de B-ploegen is de reeks alleen maar sterker geworden. Dat Rekkem vorige week op Wervik een 7-2-opdoffer rond de oren kreeg, verbaast mij niks. Soms komen die B-elftallen heel sterk voor de dag naargelang de spelers die ze opstellen.”

“Wij zijn in ieder geval goed bezig en dat zie en voel je aan alles. Vorig seizoen hebben we al aan klantenbinding gedaan en dat was niet toevallig. We kiezen in de eerste plaats voor eigen kweek. Zondag mocht de 17-jarige Germain Thomaere proeven van het grote werk en zo zitten er nog enkele jongeren in de kern. Die visie brengt volk naar ons stadion. Omdat we vorig seizoen ons lesje geleerd hebben, kozen we bewust voor een bredere kern. Blessures en schorsingen vangen we zo gemakkelijker op.” (Fonzie)

WS Bellegem 3 – 2 ZK Dentergem

Bellegem: Deltour, Vanovertveldt (88′ Wagon), Vandendriessche (76′ Thomaere), Cottens, M. Tieberghien , Marquette, Vereecke, H. Tieberghien, Lefebvre (68′ Vindevogel), Van Wynsberghe.

Doelpunten: 2′ Vereecke 1-0, 55′ Colpaert 1-1, 62′ Vanwynsberghe 2-1, 73′ Vindevogel 3-1, 89′ Colpaert 3-2.

Zondag 22 oktober om 15 uur: OG Stasegem – WS Bellegem.