Gianny Vanhaecke loodst SW Harelbeke voorbij SCT Menen

Man van de match Gianny Vanhaecke (rechts) gaat gezwind voorbij Karim Stockx. ( © Foto Bart
Redactie KW

De paars-witten hadden al bij al weinig moeite om SCT Menen af te houden. Gianny Vanhaecke was in topvorm: hij scoorde in de 3-1-zege alle drie de goals voor de thuisploeg.

De partij kon niet beter beginnen voor SCT Menen. Na vier minuten al kreeg Gwenny Opbrouck een dot van een kans. Hij stond plots alleen voor doelman Pieter Merlier, maar was te verrast en devieerde de bal naast. Vijf minuten later was het echter wel raak toen Valentin Mahieu zwak uitverdedigen bij de thuisploeg afstrafte. Harelbeke was even van slag, maar nam daarna toch het commando over. En de eerste kans was meteen ook een doelpunt. En wat voor een: Gianny Vanhaecke nam in één tijd een voorzet van Valentin Romont op de slof en het stond gelijk. Er waren toen amper 15 minuten gespeeld. De thuisploeg was daarna veruit de betere ploeg en dat overwicht werd op slag van rust omgezet in een tweede doelpunt. Vercouter ging op wandel doorheen de Meense defensie en bood Vanhaecke mooi zijn tweede van de middag aan.

Na de pauze kon Romont de derby al heel vroeg beslissen op penalty na een fout van Menendoelman Olievier op, jawel, Gianny Vanhaecke, maar Olievier redde knap de elfmeter. Het was slechts uitstel want twee minuten later gaf Vanhaecke met zijn derde van de middag de bezoekers de doodsteek. Quentin Santelé had de derby weer wat spanning kunnen bezorgen, maar zijn lobbal ging naast. Het was het enige wapenfeit van de bezoekers in aanvallend opzicht. Dan waren de Harelbeekse spelers heel wat beter bij de les. Een doelpunt van Romont werd nog afgekeurd wegens buitenspel en de ingevallen Dylan Descheemaecker had in de slotfase altijd moeten scoren, maar hij kopte onbegrijpelijk naast. Menen zakt na een uitstekende competitiestart almaar verder weg in het klassement, Harelbeke staat steviger tweede en komt door het gelijkspel van leider Dikkelvenne zelfs tot op twee punten van de Oost-Vlamingen terug. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier