Gianni Sennesael van Menen naar Torhout KM

Hier zien we Gianni Sennesael nog aan de slag bij SCT Menen. Foto VDB / Bart Vandenbroucke © VDB
Redactie KW

Torhout KM heeft vrijdagavond een vierde inkomende transfer gerealiseerd. Na doelman Brandon Vanderbeken (Gullegem) en middenvelders Jonathan Stael (ook Gullegem) en Tim Van Den Bogaerde (Wervik) komt nu de 27-jarige Gianni Sennesael over van KSCT Menen, dat zondag bij winst de tweede periodetitel kan pakken in derde amateurklasse, afdeling Vlaanderen.

De aanvaller maakte al een groot parcours in onze provincie. Hij zette zijn eerste voetbalpassen in clubverband in 1997 bij KSV Diksmuide, trok nadien naar KSV Roeselare om er na twee seizoenen terug te keren naar KSV Diksmuide. In 2009 debuteerde in een A-elftal bij Langemark. . Opnieuw twee seizoenen later ging het telkens voor één seizoen richting Club Roeselare, terug KFC Langemark en SVD Kortemark.

In 2014 speelde hij voor het eerst in de nationale reeksen bij SK Eernegem waar hij 13 keer scoorde in 20 wedstrijden. Hij zakte weer af naar provinciale, derde zelf, bij KWS Houthulst. Daar vond hij 20 keer de weg naar doel in 24 wedstrijden en dat bleek niet onopgemerkt. In 2016 maakte hij terug de sprong naar de nationale reeksen om bij zijn huidige club KSCT Menen te spelen in onze reeks. Over twee seizoenen deed hij in 40 wedstrijden 11 keer de netten trillen.

(DACH)